Lagbanner
Spaccanapoli: Låt aldrig förväntan göra dig besviken

Spaccanapoli: Låt aldrig förväntan göra dig besviken

Välkommen till Spaccanapoli, en artikelserie där Napolis redaktion kommenterar och diskuterar kring aktuella händelser i och runt laget vid Vesuvius fot.

Spaccan har ett litet annorlunda upplägg så här innan detta år är slut. Varje aktiv redaktionsmedlem får ett avsnitt gällande sina svar. Nu på tur är allas vår Solo (Manolo) Napoli.

Napoli med Spalletti halvvägs in i säsongen - vad är du mest nöjd med? 
Ja, vad ska jag säga egentligen. Lite som när man väntar på en ny Helloween-platta eller ett nytt In Flames släpp och nivån och anspänning är hög som en get från början men sen efter ett tag så vacklar det för att till slut landa. I detta fall måste jag säga att jag nog är mest nöjd med att vi har en såpass bra tränare vid rodret. För han är bra ska erkännas. När laget var helt och inga mass-Covid-cases lade grus i maskineriet var Napoli riktigt vassa. Men för att koka ner soppan till en sak som jag mest är nöjd med så är det förmågan till förändring. Att förändra matchbilder eller i alla fall se försök till det. Med ett intakt lag får man verkligen bevis på detta.

Bästa insats hittills?
Lazio hemma var fin, likaså den oväntade skalpen mot Milan.

Vilka spelare har sett bäst ut?
Här pendlar jag mellan Ospina, Ruiz och "Anglo Anguissa". Jag tycker att "Obstinate Ospina" räddat hos flertalet gånger. Han får för lite cred. Ruiz vänsterdoja har varit brutal, speciellt de första 10 fighterna. Han var galen. Anguissa har varit lika stabil som en hangarbalk men behöver Kolibrin därbak för mentalt stöd.

Någon spelare som du är besviken över?
Ja flera, men framförallt en, Osimhen. Det är andra året nu i laget och i ligan och snubben måste lära sig att sluta vifta med armbågar och blir provocerad för minsta knuff. Han har världen framför sig men fortsätter avstängningarna och de onödiga utvisningarna och korten så kommer detta fälla honom. Han är makalös i övrigt och i honom har laget en riktigt fin striker. Tempot, första meterna, trycket, avstampet. Det är guld egentligen. Men ibland är det bara att man slår ut med armarna och What the Frequency Kenneth the Show liksom?! Tyglar han humöret så är han en 20+ målare lätt.

Nu har Napoli hackat en del sista månaden - vad är din prognos för tuffa januari (med skador och Afrikanska mästerskapet)?
Det blir tufft, väldigt tufft. jag gissar på att vi dalar och blandar och ger. Men mycket hänger på övriga skador och Covid-cases i laget. Vi lyfter i mars/april och avslutar med stil.

Jämför din egen målsättning för Napolis säsong från augusti till nu - har du samma som inför säsongen eller har den förändrats?
Som en vis person sa en gång, låt aldrig förväntan göra dig besviken. Så jag förväntade mig inget. Spandaus första säsong vid rodret gör att jag ser denna säsong som en inkörning för honom och hans idéer.

Imorrn följer ett nytt Spacca med en annan redaktionsmedlem.

Redaktionen2021-12-29 17:30:00
Author

Fler artiklar om Napoli