Lagbanner
Spaccanapoli: Stabil start på året!

Spaccanapoli: Stabil start på året!

Välkommen till Spaccanapoli, en artikelserie där Napolis redaktion kommenterar och diskuterar kring aktuella händelser i och runt laget vid Vesuvius fot.

Årets första Spaccanapoli sparkar igång med några snabba reflektioner från delar av redaktionen.

Dina reflektioner kring årets första fem matcher (inkl. Coppan)?

Clarence: 
Väldigt bra. Vi visste ju inför månaden att Januari skulle komma att bli en tuff månad. Inte nödvändigtvis pga att spelschemat var speciellt tufft, men med flera spelare borta i allt från skador till afrikanska mästerskapen så fanns det ändå tydliga och befogade oroligheter inför. Att ha tagit en pinne borta mot Juventus, i en match där vi kom till Turin med en av de sämre trupper Napoli ställt upp på länge, är nog månadens "peak" får man nästan säga. Resterande matcher har vunnits utan större problem och flera spelare har fått visa upp sig från sina bättre sidor. Månadens "low" får ju givetvis sägas vara matchen mot Fiorentina, men den stör mig inte nämnvärt med tanke på att der var i cupen och att matchens premisser, främst inför och under, inte lämnade några större orosmoln eller bekymmer hos mig.

Payam: 
Börjar året stabilt och känns som att vi presterat mer än godkänt utifrån förutsättningarna med alla bortfall inför varje match. Coppan är väl det stora negativa men å andra sidan håller jag inte den turneringen högt på min lista just nu. En titel är självklart kul men CL är viktigare och ligan ska vara första fokus! 

Todd: 
Att vi tagit oss igenom perioden med väl godkänt i betyg. Visst, uttåg i Coppan i en underlig tillställning men den turneringen ligger såklart inte överst på priolistan. 10 av 12 poäng i ligan är riktigt starkt, särkskilt med tanke på skadeläget som förhoppningsvis ljusnar framgent. Uppåt och framåt!

Fredrik:
Efter den sämre perioden under november och december så känns januaris resultat som fantastiska. Laget har tagit alla poäng de ska ta trots att många ordinarie spelare har saknats. Det känns spelmässigt som laget är på väg tillbaka till samma form som under säsongens inledande 12 omgångar och hela tiden bekräftas Spallettis fina  jobb.
Att Napoli åkte ur Coppa Italia var synd, men kanske är det bra att slippa fler matcher i februari. Jag tror att matcherna med Barca kommer påverka spelarnas fokus ganska mycket ändå och ligan ska inte riskera att bli ännu mer lidande. Läget att ordna en CL-plats är mycket bra, så...


Solonapoli:
På det stora hela så tycker jag resultaten börjar komma tillbaks i takt med att laget börjar forma sig till det normala igen. Finns ju inget normalt med Napoli iofs men åtminstone till något mer stabilt. Poängmässigt har det varit helt avgörande för vårens fighter. Nu finns det tro, hopp och kärlek som kommer räcka hela våren och i takt med att Victor-Jet blir helt återställd så finns det ju bara en väg att gå och det är uppåt. Avanti cosi!


Dina känslor kring det kommande dubbelmötet med Barcelona?

Clarence: 
Bra. Troligtvis så bra som de någonsin kommer kunna bli inför möten med Barcelona. Vi är i en riktigt bra form, och få saker talar emot att vi inte kommer behålla den formen in i Februari och fram till mötena mot katalanerna. Koulibaly och Anguissa kommer dessutom vara tillbaka och Osimhen kommer ha fått fler minuter i bena. Nej, som sagt, att möta Barcelona i detta läge är nog så här inför under de bästa omständigheter vi kan tänkas få möta dom, någonsin. Xavis mannar tillika klubb vet nog vi alla fotbollsintresserade har sett bättre dagar, och oavsett om de lyckas rycka upp sig lagom till dubbelmötet eller fortsätter på den halvt ljumma start Xavi fått med laget spelar smärre roll för mig - min känsla är, och kommer sannolikt förbli, mycket bra. 

Payam: 
Känns liksom Coppan inte så prioriterat med EL generellt men samtidigt spännande att få högkvalitativt motstånd. Jag tror dock och hoppas att katalanerna är mycket mer intresserade av att ta sig långt i Europas B-turnering utifrån deras tabellplacering och att detta också påverkar napolis taktiska upplägg något iaf. Ett bra resultat i första mötet på Camp Nou så kanske jag är lite mer intresserad av att gå vidare och satsa på hemmaplan också. 

Todd: 
En kul lottning i en i övrigt ganska färglös turnering! Ser man till det sportsliga bör vi dessutom ha rätt goda möjligheter över 180 minuter. Det är helt klart ett annat Barca än det vi ställdes mot i CL-åttondelen 2020.

Fredrik:
Kan bli en intressant match. Som vanligt i början på året och då en ligasäsong närmar sig sista tredjedelen kommer frågan - klarar laget ett dubbelt schema? Vad ska prioriteras? Samt den kommande färdiga ursäkten "det är bra att åka ur så vi kan fokusera på Serie A"... Helt allvarligt så tror jag Napoli har en bra möjlighet över två matcher, vi får förhoppningsvis tillbaka samtliga ordinarie spelare och klarar laget att besegra Barca är de nog en av favoriterna mot slutet. Jag gillar EL, det är en turnering Napoli borde kunna vinna/nå semifinal oftare. När vi inte spelar CL såklart. Det är synd bara att coviden stör eventuella möjligheter till resor.

Solonapoli:
Helt ärligt så tror jag vi vinner åtminstone en fight. Om det kommer räcka till avancemang, det kan jag tyvärr inte svara på.

Spaccanapoli återvänder senare i vinter.

Redaktionen2022-01-27 22:39:00
Author

Fler artiklar om Napoli