Lagbanner

Spal hemma väntar

Ny match för Napoli, nu Spal från Ferrara på San Paolo.

Napoli tog en fin trea mot Verona i tisdags och nu följer en match med motstånd från de lägre delarna av tabellen. Eller rättare sagt, allra längst ner i tabellen. Spal lär åka ur detta år och säsongen har varit tuff för laget från Ferrara. I höstens möte blev det 1-1 och det måste ses som svagt av Napoli. Men det var under en period då laget hade åtta matcher utan vinst och Carlo Ancelottis öde beseglades.

Gattuso verkar vilja rotera friskt nu i uppstarten på ligan och det spekuleras att han åter väljer nya namn gentemot den senaste matchen. Meret är troligtvis tillbaka, Mario Rui eller Ghoulam till vänster. Eventuellt får Demme vila och Lobotka starta. Längst fram verkar Rino vilja ge Milik och Mertens varannan match. Allan är justerad och står över.

Att se Ghoulam i tisdags var trevligt, hans inkast som ibland blir målgivande passningar har jag saknat. Det sägs att Napoli vill ge honom en del speltid under återstående del av säsongen för att se hans status. Han sitter på en hög lön. Skulle han bara komma upp i 85% av sin kapacitet är han mer intressant än Mario Rui på den positionen, men det är tveksamt om Gattuso och framförallt sportchef Giuntoli delar den åsikten.

En annan hjälte är Callejon vars kontrakt går ut nu i veckan. Det har verkat klart att spanjoren lämnar Napoli efter sju år i staden och det känns rätt att Napoli släpper, det är dags. Detta trots alla hans otroliga tajmingar och streetsmartspel, ja, det finns mycket klass i Callejon. Men han har också en hyfsat hög lön, han gör inte så mycket poäng nu längre, det kan vara läge att få fram någon annan på den positionen. Men - Callejons storhet visar sig nu då han har erbjudit sig att fortsätta säsongen ut för Napoli trots att kontraktet går ut om fyra dagar. Det är fint.

Eventuell startelva: Meret; Di Lorenzo, Maksimovic, Koulibaly (Manolas), Mario Rui; Fabian, Lobotka, Elmas; Callejon, Mertens, Insigne.

Avspark söndag kl 19.30

Fredrik Kreüger2020-06-27 23:48:23
Author

Fler artiklar om Napoli