Lagbanner

Svagt försvarsspel bäddade för noll poäng

Rejäl landning hemma på San Paolo efter de fina veckor som väckte hopp.

Lecce gör en bra match på San Paolo, så enkelt är det. De är effektiva, har en striker som hade sin dag, de försvarar sig bra med många spelare på rätt sida. Det såg bra ut. Men Napoli ska inte förlora på detta sättet hemma, att vika ner sig så mot ett lag i botten och låta de få chanserna. Eftersom vi har sett ett par vinster nu mot slutet och sluppit förluster hemma mot lag under oss sedan i december så kom detta verkligen som en stjärnsmäll. Undertecknad trodde nog att laget skulle fortsätta i vinnarspåret. Men istället blev det en gammal klassiker, att förlora hemma i en på förhand beräknad seger.

Lecce tog ledning efter att Ospina släppt ut en retur lite väl centralt, Milik kvitterade efter ett fint anfall där Insigne och Mertens regisserade. Problemet var att Lecce kändes hetare och Napoli onödigt loja. Så när Lapadula gjorde sitt andra genom att för enkelt vinna en nickduell med Di Lorenzo var det ingen enorm överraskning, kanske tom rättvist. Lite senare skickade gästerna in en galen frispark och matchen var klar.

Vid ställningen 1-2 kom Napoli och Milik tog sig fram fint till läge - innan han föll till marken. Han överdrev fallet och fick kort för filmning. Problemet är att han faktiskt blev hakad. Där borde domaren ha plockat fram det ovanliga men korrekta domslutet att både blåsa straff för förseelsen men även kortet till Milik för filmning. Domarna får göra så, men vågar aldrig ta det beslutet. Napoli borde dock ha kunna få straff där och vi skulle haft ett annat läge med 2-2 i mitten av andra halvlek. 

Tyvärr åker Napoli på en baksmälla efter den senaste fina perioden och vi kommer tillbaka i ett sämre läge igen. Nu väntar Inter borta i semifinal i Coppa Italia i veckan - är det där vi repar oss? Vem av Napoli och Inter är argast efter söndagens matcher och vill ha mest revansch?

Matchfakta:
Napoli (4-3-3): Ospina; Di Lorenzo, Maksimovic, Koulibaly, Mario Rui; Lobotka(45° Mertens), Demme, Zielinski; Politano(61° Callejon), Milik, Insigne(76° Lozano). 

Lecce (4-3-1-2): Vigorito; Donati, Lucioni, Rossettini, Rispoli; Barak, Majer(68° Petriccione), Deiola; Saponara; Falco(74° Mancosu) Lapadula.

Mål: 29° Lapadula - 48° Milik - 61° Lapadula - 82° Mancosu - 90° Callejon

Fredrik Kreüger2020-02-09 21:38:18
Author

Fler artiklar om Napoli