Lagbanner

Till Turin

Napoli möter svåra Torino på bortaplan.

Under måndagskvällen ställs Napoli, som jagar CL-platsen, mot Torino borta i en tuff match. Hemmalaget är indraget i nedflyttningsstriden och krigar för varje poäng. Dessutom så har laget till viss del vaknat så här i säsongens elfte timme med åtta poäng på de fyra senaste matcherna. I nuläget går Torino en strid ihop med fyra andra lag om att slippa hamna på plats 18 i tabellen. Å som sagt, Turinklubben har vaknat till och form i kombination med kniven på strupen kan göra att detta blir en svår nöt för Napoli.

De ljusblå kommer till norra Italien med en bra form och Gattusos enda funderingar bör ligga på vissa delar av startelvan. Osimhen eller Mertens? Politano eller Lozano? Hysaj eller Mario Rui? Övriga postioner är gjutna och tränarens val lär inte ge några överraskningar. Ett gammalt faktum är att Napoli kan ha svårt i sådana här matcher och det finns risk för poängtapp. Å andra sidan har Gattusos Napoli varit så svårt att definiera, framförallt vilken del av formkurvan laget befinner sig på. Nu sedan mars månad har vi sett bra resultat och en bra form, men ibland syns även en del dippar i spelet. Eftersom Napoli måste vinna fem (?) av de resterande sex matcherna för att ha möjlighet att ta en CL-plats är det med andra ord höga krav på Gattuso och laget. Nu är det viktigt att besegra lag "som ska slås".

Känslan är trots allt god, Napoli har läge efter några konkurrenters poängtapp och laget borde ha gott självförtroende pga den fina resultatlinje man befinner sig i. Det gäller att spelarna och laget tar det och trumfar Torinos eventuella nyuppväckta form. Det gäller att visa topplagsklass helt enkelt...

Truppen:
Meret, Contini, Idasiak (maglia 46), Hysaj, Di Lorenzo, Koulibaly, Maksimovic, Rrahmani, Mario Rui, Demme, Elmas, Lobotka, Fabian Ruiz, Zielinski, Bakayoko, Lozano, Mertens, Osimhen, Petagna, Politano, Insigne, Cioffi (58), Costanzo (38).

Avspark ikväll kl 18.30

Fredrik Kreüger2021-04-26 06:08:48
Author

Fler artiklar om Napoli