Lagbanner

Torino på besök

Än så länge rullar matcherna på och publik är tillåten i Napoli. Nu väntar Torino på San Paolo.

Några dagar efter CL och några dagar före semifinalreturen i Coppa Italia väntar nu Torino i ligaspelet. Det är ett svagt Torino som haft det svårt hela säsongen och efter gamle tränaren Mazzarri har fått gå har ingen förbättring ägt rum. Om de har otur dras de in i bottenstriden på allvar.

Den risken verkar Napoli ha avvärjt under årets första månader men det är fortfarande väldigt oklart var Napoli står. Det ser bättre ut bakåt, men inte så mycket mer än så. Sedan har poängen plockats eftersom det trots allt finns kvalitet framåt. Men att det skulle kunna bli något annat än en sjätteplats finns inte.

1-1 mot Barca och reaktion på det? Jag tror inte det. Napoli skulle lika gärna kunna göra en bra insats imorgon och vinna komfortabelt. Det är inte så att Napoli  på något sätt körde över katalanerna och är mätta. Gattuso är orolig över att spelare är trötta mentalt och kan få svårt, men truppen är tillräckligt bred för att få in pigga huvuden och ben mot Torino.

Mertens är eventuellt ok trots smällen i tisdags, men han lär börja på bänken. Koulibaly och LLorente saknas. Gattuso borde släppa på några fräscha namn till den här matchen, varför inte ge starttid till Lobotka, Politano eller Lozano? Allan borde få starta också.

Förhoppningen är att det inte uppstår underskattning till lördagens möte på San Paolo. Risken finns alltid. Men Gattuso och spelarna borde känna att fortfarande letar efter något mer, en bättre form, ett mer eget spel där självförtroendet kommer. För det är verkligen så att laget fortfarande är skört trots meriterande segrar efter årsskiftet.

Truppen:
Karnezis, Meret, Ospina, Di Lorenzo, Ghoulam, Hysaj, Luperto, Maksimovic, Manolas, Mario Rui, Allan, Demme, Elmas, Fabian Ruiz, Lobotka, Zielinski, Callejon, Insigne, Lozano, Mertens, Milik, Politano.

Avspark lördag kl. 20.45

Fredrik Kreüger2020-02-28 19:37:20
Author

Fler artiklar om Napoli