Lagbanner

Verona hemma igen - vinst denna gång?

Dags för hatmötet mellan Napoli och Verona och nu är frågan om Napoli tänker göra en bättre insats än i sista omgången i fjol då laget tappade CL-platsen efter bara 1-1 hemma mot Hellas. En bedrövlig insats som nu kommer upp till ytan efter fem månaders förträngning.

Till råga på allt hade den säkra vinsten (som det borde ha varit) puttat bort Juve från CL-plats vilket såklart hade smakat extra bra. Nu blev det istället ett fiasko då ingen i Napoli klarade att leverera i den sista omgången. 

Nu är läget något helt annat. Napoli toppar serien och skulle åter kunna falla på nonchalans, men knappast genom underskattning. Söndagens gäster har inlett suveränt och har öst in mål, Simeone junior är omskriven efter sex mål i de två senaste omgångarna. Söndagens gäster känns inte som klassiskt svaga (som många motståndare gör på Maradona) och kanske är det bara till Napolis fördel. Här går det inte att kliva i och placera ut skorna. Hemmalaget borde veta detta.

Napoli imponerade i torsdags genom att överlägset vända borta mot Legia. Det fanns en fin beslutsamhet och pondus i insatsen, laget bestämde sig i andra halvlek att vända och göra fyra mål på ca 20 minuter. Det såg bra ut. Å det med ett flertal ickeordinarie i startelvan. Det var starkt att plocka fram den överlägsenheten.

Koulibaly är avstängd, Manolas är skadad och frågan är om Spalletti vågar sätta in Juan Jesus som mittback eller om det blir det av Ancelotti beprövade tricket att att göra samma med Di Lorenzo? Då förlorar Napoli å andra sidan högerkanten så jag tror på det första alternativet. Tillsammans med Rrahmani känns det lite sådär, en aning osäkert. Framåt lär Insigne och Osimhen vara friska nog att åter ta plats, annars aspirerar säkert Mertens igen på att få spela direkt. Politano lär starta till höger.

Avspark söndag kl 18.00

Fredrik Kreüger2021-11-06 19:12:14
Author

Fler artiklar om Napoli