Vinst i Garcias premiär

Det blev en bra start för nye tränaren Rudi Garcia då Napoli besegrade Frosinone på bortaplan.

Första halvlek var en jämn historia där Frosinone ordnade en tidig straff och ledningsmål. Hemmalaget agerade typiskt nykomling med mycket entusiasm och energi medans Napoli såg lite försiktigare ut. Dock var man inte dåliga men det var avvaktande i och med att Frosinone tilläts ha mer boll än vad det gick att förvänta sig. Men målmässigt var det tvärtom, Napoli hade tre bollar i nät före paus varav ett dömdes bort för offside. Politano fixade kvitteringen och Osimhen skickade med ett fint avslut upp bollen i nättaket och efter 45 minuter var allt som det skulle.

I andra halvlek justerade Garcia något, Napoli växlade upp och det var klasskillnad. Gästerna kontrollerade helt resterande 45 minuter och Frosinone hotade aldrig. Napoli hade flera möjligheter att uttöka men det dröjde till slutet av matchen innan Osimhen gjorde 1-3.

Det blev en bra premiär för mästarna med en komfortabel seger på bortaplan. Det såg bra ut i stort sett under hela matchen. Försvarsmässigt skötte sig Juan Jesus ihop med Rrahmani i det defensiva mittlåset, framåt härjade Osimhen och Raspadori på samma sätt som förra säsongen. Flyttryktade Zielinski gjorde en bra match, svenske Cajuste en klart sämre. Han fick lämna i paus till förmån för Anguissa vilket gjorde Napoli starkare under andra halvlek. Överlag gjorde hela laget en bra insats men samtidigt ska sägas att Frosinone inte var så speciellt bra.

Det var bra för Garcia med en inledande seger så att vi slipper rubriker. Nu kan man gå vidare in den nya säsongen i mer lugn och ro.