Lagbanner

Vinst i Turin

Det blev tre poäng och en tillbakastuds efter CL-debaclet och Napoli lyckades vinna den tuffa bortamatchen mot Juventus. Raspadori kom in och avgjorde i slutminuterna, det under ett par dramatiska minuter där Juve hade otur med domsluten och Napoli det motsatta.

Den senaste tiden har Napoli sett lite trött ut med sämre spel och resultat som följd. Mot Milan var det cupspel vilket kan ha påverkat aggresiviteten och lett till en större försiktighet. För egen del tror jag att laget är ganska slitet efter hårt matchande där Spelletti inte roterat speciellt mycket plus det stora faktumet att flera kan ha börjat förstå vad som är på väg att ske. Det är idel orutin i att vinna i den här truppen. Visst, en del var med i laget när de vann coppan för några år sedan och två spelare har vunnit EM. Men ändå, ingen är van vid den här situationen.

Ikväll syntes dock ett klart piggare Napoli. Man löpte mer, var mer aggresiva och kändes mer alerta. Det såg ut som tidigare i det offensiva spelet där man hotade Juventus mer, skapade mer möjligheter. Hemmalaget var också hyfsat bra och skapade en hel del. Dock, i mina ögon var Allegri lite för försiktig och lät Napoli ha för mycket boll. Men 0-0 i paus kändes rättvist. 

I andra halvlek inledde Juventus bäst och känslan var att de nu skulle växla upp och gå för vinsten och revanschen efter 5-1 i vintras. Men Milik och kompani skapade inte mer än några halvchanser och efter en stund kom Napoli tillbaka och det kändes allt mer som en mållös match. Napoli tog in Elmas och Zielinski och fick ny energi och mer fart och fantasi i det egna offensiva spelet. 

Mot slutet blev det flera märkliga situationer, Juven fick ett mål bortdömt genom VAR. Lite senare gick Cuadrado omkull i Napoli straffområde efter kontakt. På kontringen som följde skickade Nyinkomne Raspadori in 0-1 på en fin volley. Känslan är att Napoli delvis hade tur med domsluten, två saker gick emot Juventus och var stolpe in för gästerna. Det går att säga att Juves bortdömda mål kunde ha varit giltigt, Miliks ingripande mot Lobotka var inte helt solklar frispark. Men Cuadrado som fick bollen för långt ifrån sig och kastade sig in i Jesus var inte heller en solklar straff. Men domaren hade kunnat blåsa om vi ser vad det ibland blir straff för.

Napoli gör en bra insats borta i Turin och framförallt såg laget bättre ut än den senaste månaden. Efter uppehållet och under Osimhens skada var man i en spelmässig svacka. Tyvärr drabbade det lagets möte med Milan i CL. Nu såg de klart bättre ut och var klart värda ett kryss. Vinsten blir en bonus. Det är lite av en mästarseger och lite revansch från det bittra nederlaget i veckan. Nu är det bara att göra klart på pappret det som varit klart länge.

Fredrik Kreüger2023-04-23 23:41:32
Author

Fler artiklar om Napoli