Vinst mot Empoli

Napoli gick vidare i Coppa Italia.

Gattuso roterade enligt plan och ställde upp en hyfsat förväntad startelva med det största glädjeämnet i Koulibalys comeback. Som befarat fick även Rrahmani direkt en ny start efter helgens sämre insats.

Båda lagen inledde bra och ville framåt.Empoli visade att de är ett topplag i Serie B och knappast var orädda. Men Napoli tog ledningen genom en fin insats av Lozano som läckert serverade Di Lorenzo. Ytterbacken nickade in 1-0 efter 18 minuter. Empoli kvitterade en kvart senare genom ett fint mål, kanske blev Meret överraskad av det välplacerade skottet. Men Napoli växlade upp och Lozano krönte sin kväll med ett myckert vackert avslut.Han stal bollen utanför straffområdet och skickade in en projektil bakom gästernas målvakt.

Den andra halvleken blev den första lik, båda lagen försökte skapa offensivt. Återigen var det Bajrami som kvitterade,återigen via den bortre stolpen hos Meret. Intressant spelare...Men precis som i första halvlek svarade Napoli direkt på Empolis och Petagna stötte in 3-2.

Napoli släppte till för många möjligheter bakåt och tillät Empoli komma till avslut lite för många gånger. Att släppa in två mål är inte helt ok heller, varför går det inte att hålla tätt? Dock ska sägas att det var två fina mål från gästerna. Starkt av Napoli att kliva på och växla upp vid båda kvitteringarna. Nu väntar kvartsfinal mot Roma eller Spezia.

Napoli (4-2-3-1): Meret; Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Ghoulam; Demme (88° Bakayoko), Lobotka (69° Fabian Ruiz); Politano (60° Insigne), Elmas (69° Zielinski), Lozano; Petagna(88° Llorente).
Empoli (4-3-1-2): Furlan; Zappella, Casale, Viti, Terzic (85° Baldanzi); Ricci, Damiani, Haas (61° Cambiaso), Bajrami (85° Aslani); Olivieri (72° La Mantia), Matos (61° Moreo).

Mål: 18° Di Lorenzo - 33° Bajrami - 38° Lozano - 68° Bajrami - 78° Petagna