Lagbanner
TD Garden, 2022-12-06 01:00

Boston - Vegas
3 - 4

Den tuffa matchraden fortsätter
Boston fortsätter imponera trots det tuffa motståndet

Den tuffa matchraden fortsätter

Boston gick in i den här perioden med gott självförtroende efter den bästa starten någonsin och trots väldigt, väldigt bra motståndare på andra sidan har man fortsatt att imponera. Här en genomgång från senaste veckan.

Boston-Tampa Bay 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)
Rekordet var redan slaget men Boston ville inte sluta där. Efter att ha slagit Lightning på bortaplan veckan innan tog man en ny seger när Taylor Hall spelade en avgörande faktor för oss med två mål i matchen. 

Det blev en jämn match målmässigt men där spelet talade till vår fördel ganska så mycket sett över hela matchen. Läs gärna Tampa-skribenten Emil Gummessons artikel från matchen där han hyllade Boston med fina ord här.

Som sagt gav Hall oss ledningen redan efter en dryg minut när han styrde in skottet som Carlo avlossade från blålinjen, otagbart för Vasilevskiy i kassen. Stamkos kvitterade i slutet av andra perioden i powerplay med sin 999e poäng, han nådde inte milstolpen 1000 poäng mot oss, det firade han istället i matchen efter tacksamt nog för vår del.

I tredje perioden klev Hall fram igen i powerplay när han satte dit sitt andra mål i matchen och sitt åttonde totalt när han fick trycka in pucken helt ren framför kassen efter att vi grävt ut pucken vid sargen när Tampa överbelastade med alla fyra försvarare så att Foligno till slut kunde gå runt målvakten och bakom mål innan han skickade in den framför till en fristående Hall som tackade och tog emot.

Brad Marchand avslutade målskyttet i tom kasse i slutminuten och trettonde raka segern på hemmaplan satt som en smäck!

Boston-Colorado 5-1 (2-0, 1-0, 2-1)
I lördags natt var det dags för regerande mästarna att besöka Boston och dom fick sig en rejäl smäll av ett piggt och överlägset Bruins. Ska sägas att Colorado dras med skadebekymmer och saknade tongivande spelare, främst Landeskog. Skadeläget ser inte bättre ut för dom inför nattens match men det kommer vi till senare i artikeln.

Detta blev en storseger där det inte var något snack. Pastrnak inledde målskyttet i powerplay och innan första perioden var över hade Trent Frederic utökat den till 2-0.

I andra perioden gjorde "Pasta" sitt andra mål i matchen och det var verkligen en match som kändes betongsäker. Dock kom en reducering i tredje perioden när två av våra spelare åkte på varandra framför mål så att Cogliano fick öppet läge och överlistade Ullmark som i övrigt stod för en lika stabil insats som vi blivit vana vid den här säsongen.

Lite nerv kanske? Lite blev det absolut, men det ordnade upp sig rejält när först Frederic gjorde sitt andra mål i matchen och DeBrusk fyllde på tio sekunder senare med sitt 100e mål i Bruinströjan! Frederics mål var riktigt läckert och förtjänar att ses fler gånger, precis som DeBrusks milstolpe!


Boston-Las Vegas 3-4 (0-2, 2-1, 1-0, 0-0, 0-1)
Återkomsten av Bruce Cassidy till Boston blev inte som vi tänkt oss, men kanske ändå lite symboliskt på något sätt att det var hans nya lag som satte stopp för vinstraden vi hade på 14 raka. Matchen var fruktansvärt underhållande långa stunder och med tanke på hur den utvecklade sig får vi vara nöjda med en poäng även om vi förtjänade två sett till spelet i 65 minuter.

Det började katastrofalt för vår del när Vegas utnyttjade varsitt misstag från våra stjärnor Marchand och Pastrnak som misslyckades med passningarna vid båda första målen. Cotter och Marchessault visade ingen pardon mot Swayman och 0-2 redan efter dryga fem minuter satte oss i ett hål.

I början på andra perioden satt också trean när Cotter satte sitt andra mål i matchen och sitt fjärde totalt den här säsongen.

Men, med halva matchen spelad så hände något inom Bruins och vi borde ha lärt oss vid det här laget att det här laget går aldrig att räkna bort. Jag ska erkänna att jag var nära på att gå och lägga mig efter 3-0, men hoppet höll mig vaken och ännu en gång skulle det visa sig att det var värt det. 

1-3 kom efter 13:46 när Marchand fick en perfekt passning från Bergeron som serverade öppet mål, så den kunde inte en ens storspelande Logan Thompson rädda. Med bara 25 sekunder kvar av perioden sonade även Pastrnak för sitt misstag när han grundlurade en Vegasspelare med en snurrfint vid sargen innan han gick in och distinkt satte reduceringen i nät. Rejält hopp tändes!

I tredje fick vi också chansen i powerplay, hela 1:35 i fem mot tre och det skulle vi utnyttja även om det dröjde tills Vegas var fyra spelare på isen igen innan kvitteringen kom. Det var Taylor Hall som levererade när han fick en passning av Marchand precis jämte mål där han avancerade in framför och missade första skottet men fick tag i pucken igen och drog upp den i nättaket. Grym comeback! 

När detta hände hade det bara gått drygt tre minuter och det blev verkligen chanser fram och tillbaka för båda lagen fram till slutsignalen och målvakterna spelade riktigt bra under den här perioden.

I förlängningen fick vi ett powerplay och borde ha avgjort matchen i den sekvensen men Logan Thompson var omutlig och tog matchen till straffar där han överlistade alla fem av våra straffskyttar innan Reilly Smith (såklart, släkten är värst) avgjorde till Vegas fördel.

Cassidy fick alltså en vinst i återkomsten och i första perioden spelades en hyllning till tränaren upp i ett av reklamavbrotten och man såg verkligen hur känslosamt det blev för honom. Otroligt vackert och han ska ha all cred för vad han gjort för oss. Titta och njut om ni missat det, fin stående ovation av en fullsatt TD Garden var vackert.
Dessutom visade vår kapten återigen prov på vilken fantastisk människa han är när han efter matchen stannade till utanför bortalagets omklädningsrum och fick sig en pratstund med sin gamla tränare.
Interna poängligan
1. Pastrnak 35 (17+18) poäng 
2. Bergeron 21 (9+12) 
3. Marchand 21 (8+13)
4. Krejci 19 (8+11) 
5. Lindholm 19 (4+15) 
6. Hall 17 (9+8) 
7. DeBrusk 17 (8+9) 
8. Zacha 16 (3+13) 
9. Foligno 13 (4+9) 
10. McAvoy 13 (2+11)
11. Coyle 10 (6+4) 
12. Frederic 9 (5+4) 
13. Clifton 8 (2+6) 
14. Greer 7 (3+4) 
15. Nosek 6 (2+4) 
16. Grzelcyk 6 (1+5) 
17. Forbort 4 (1+3) 
18. Carlo 4 (0+4) 
19. Smith 3 (1+2) 
20. Lauko 2 (1+1) 
21. Zboril 1 (1+0)
22. Reilly 1 (0+1) 


Mitt uppe i "det"
Jag skrev inför den här perioden med matcher att godkänt är 50% vinster, men att vi och laget såklart siktar på mer än så trots ett väldigt tufft motstånd.
Just nu har vi spelat 6 av dom 11 matcherna där det blir lite "lättare" med Coyotes, Islanders och Kings som avslutning. Men vi har alltså tagit 9 av 12 poäng hittills mot Tampa, Florida, Carolina, Tampa, Colorado och Las Vegas. Det är otroligt imponerande resultat!

Det är bara att fortsätta att hålla tummarna för att vi kommer ösa på i samma anda resten av säsongen också för då ser det otroligt intressant ut inför slutspelet.

Personliga mål
Flera av våra spelare är på väg mot riktigt bra säsonger. Linus Ullmark behöver jag knappt nämna men han har bara fortsatt spela som en vägg allt som oftast och innehar förstaplatsen i hela NHL för både vinster (14), räddningsprocent (93,6%) och GAA (1,93) vilket är galet bra siffror såklart och han borde vara en given kandidat till Vezina Trophy i skrivande stund.

David Pastrnak är på väg mot sin första säsong med 50 kassar i kolumnen dessutom. 

Pavel Zacha kommer definitivt att slå sitt personliga poängrekord om inget oförutsett händer. Hans bästa notering är 36 poäng från förra säsongen och fortsätter han i samma stil som nu hamnar han runt 50-55 poäng.

Jake DeBrusk går även han mot poängbästa notering om han fortsätter som han inlett. För första gången i karriären är han mer konsekvent i sitt poänggörande utan alltför långa perioder med en nolla i statistiken. Hans bästa säsong är fortfarande hans första då han stod för 43 poäng. 42 poäng har han kommit upp till två gånger sedan dess men den här säsongen snittar han för att hamna på runt 60 poäng vilket såklart vore grymt efter allt som försigick förra säsongen med tradebegäran och dåligt mående under Cassidys ledning.

Hampus Lindholm är även han på väg mot personbästa med råge. Han gjorde 34 poäng sin andra säsong i Ducks och har sedan dess inte nått dom nivåerna men redan nu är han ju på 19 poäng. Han har dock svalnat rejält poängmässigt sedan McAvoys intåg men lär ändå slå den gamla noteringen med råge.

Det galna är att McAvoy skulle kunna slå sitt rekord också trots att han missade 13 matcher i början på säsongen. Hans bästa notering är 56 poäng från förra året men håller han snittet han gör nu kommer han upp i över 70 poäng!

Nästa spelare i raden är Trent Frederic som just nu har 9 poäng och hans bästa säsong är den förra då det blev 18 till slut. Något som han definitivt kommer att slå om han fortsätter imponera som han gjort den senaste tiden.

Clifton kommer också nå sitt bästa resultat någonsin för han behöver bara två poäng till för att tangera sina 10 poäng från förra året.

Riktigt kul att följa våra spelare under Montgomery där vi alltså verkar ha hittat helt rätt i rekryteringen när det kommer till tränaren efter Cassidy.

Vi har i mina ögon ett lag som kan prestera på en hög nivå varje kväll där vi inte är beroende av en kedja längre som vi varit så många gånger förr även fast det är stjärnorna som fortfarande leder oss såklart. Det stora testet kommer ju vid ett eventuellt slutspel där secondary scoring måste till för att ta sig hela vägen. Det ser lovande ut helt enkelt!

Kommande matcher
Redan inatt tar vi oss an regerande mästarna Colorado igen, denna gången på bortaplan med matchstart 03:05. Vi slog dom "enkelt" senast men nu är det en ny match och dom är svåra att ha att göra med på hemmaplan oavsett skadeläget. Dock har dom blivit rejält försvagade då dom saknar Landeskog, Nichuskin, Lehkonen och numera också MacKinnon. Det är ett läge som vi såklart ska försöka utnyttja och ta tillvara på i dom tidiga morgontimmarna. Colorado har trots detta skadeläget en fjärdeplats i central division med 27 poäng på 23 matcher. Uppdaterad intern poängliga om jag tar bort dom skadade spelarna ser ut som så att Rantanen är etta på 32 poäng och därefter följer Makar (24), Toews (15), Compher (13) och Newhook (9).

På fredag natt tar vi oss an nästa motståndare när Arizona Coyotes står på andra sidan isen. Matchstart 03:35 och det är ett Coyotes som ligger i botten av tabellen trots att dom gått lite bättre än förväntat egentligen. Det blir också ett besök i deras nya "lada" som tar in cirka 5000 personer vilket såklart inte är det man är van vid i NHL. Dom ligger på delad sistaplats i central division med 18 inspelade poäng på 23 matcher. Man släpper inte in jättemycket mål trots tabelläget och det kan man oftast tacka Karel Vejmelka för som kan spela som en vägg om han vaknar på det humöret, så det gäller att få hål på honom om det är han som står. Framåt är det som vanligt Clayton Keller som anför trupperna med sina 22 poäng. Bakom honom följer Gostisbehere och Maccelli (17), Moser (13) och Crouse (12).

På söndag natt smäller det igen mot Cassidy och gänget, den här gången på bortaplan. Nedsläpp är vid 02:05 och det kommer bli en väldigt tuff match igen utan tvekan. Trots att vi vann skotten med 43-24 senast så blev det alltså förlust. Kan vi starta bättre och vara lika spelförande som senast så ser det dock bra ut inför. Men Vegas har börjat otroligt bra och saknade både Eichel och Pietrangelo senast vilka båda två möjligtvis är tillbaka till returmötet. Vegas innehar förstaplatsen i pacific division med 39 poäng på 27 matcher. Det är också Eichel som leder interna poängligan med 29 poäng. Kvartetten som följer på 21 poäng innehåller Stone, Stephenson, Pietrangelo och Theodore.

Avslutar med senaste "goaliehug" från lördagens vinst mot Avalanche. Ingen artikel utan den, eller hur? 
Som alltid - Lets go Bruins!

TV: Det bästa från Halls säsongsinledning med Boston Bruins

 

Erik HanssonErikhanzzon@hotmail.se@Hanzzzon2022-12-07 20:45:00
Author

Fler artiklar om Boston