Lagbanner
Free Agency Live!
Vilka nya spelare får vi se i Black & Gold nästa säsong?

Free Agency Live!

Vid 18:00 svensk tid är det officiellt tid för free agency men redan nu har det trillat in massor med signingar runtom i ligan. Det är dock tyst kring Bruins officiellt sett. Här uppdaterar jag när det händer saker kring vad Sweeney och gänget gör.

17:41
Flera indikationer från insiders i NHL säger att Boston kommer att ta in Elias Lindholm och Nikita Zadorov på långa och penningstinna kontrakt. Två spelare som absolut skulle göra vårt lag bättre men där det finns en gräns för hur mycket man vill ge dom både när det kommer till antal år på kontraktet och vilken summa. Kan man få Lindholm för mellan 5-6 miljoner i 5 år så är jag nöjd. Zadorov är en tuff och fysisk back som vi kanske har saknat men jag vill inte strössla pengar över en begränsad spelare som han ändå är.
17:51
Jonathan Drouin är ett namn som börjat florera och där länkas Boston som ett av tre intressanta lag att landa honom. Potentialen finns verkligen där och det är värt en chansning om det inte blir för dyrt enligt mig. Spelade 79 matcher för Avs i år och gjorde 56 poäng.
18:10
Darren Dreger går nu ut med att Boston har värvat Elias Lindholm och Nikita Zadorov! Vi har dock inte fått någon information kring hur långa kontrakten är och vilken cap hit dom hamnar på. Återkommer så fort det blir officiellt.
Lindholm signar sju år med en cap hit på 7,75 miljoner! Det var i det saftigaste laget enligt mig men samtidigt tror jag utan tvekan att han kommer att spela sin bästa hockey i karriären i den omgivningen han kommer ha i en förstakedja. I Calgary innan traden till Vancouver stod Lindholm för 32 poäng på 49 matcher och i Canucks blev det 12 poäng på 26 matcher. I slutspelet gjorde han sedan 10 poäng på 13 matcher och det är den sortens poängutdelning man hoppas att han kan ligga på i Bruins. Zacha-Lindholm-Pastrnak eller Marchand-Lindholm-Pastrnak bör innebära en skjuts i poängtotalen för svensken som nu kommer dra på sig Black & Gold alltså. Han är 29 år gammal, blir 30 i år så sju år är ändå helt okej även fast det är i det längsta laget möjligtvis.
18:24
Nikita Zadorov följer med Lindholm som sagt och han har skrivit på ett kontrakt på sex år värt 5 miljoner. Båda kontrakten är väl i högsta laget enligt mig men det är spelarnas marknad när vi öppnar free agency och jag är rätt nöjd över båda dom här kontrakten ändå. Zadorov är som sagt en fysisk back som gillar att tacklas och som inte lägger några fingrar emellan. Han har fyllt 29 år i år och stod den senaste säsongen för 6 poäng på 21 matcher i Calgary innan han följde upp det med 14 poäng på 54 matcher i Canucks. I slutspelet gjorde han faktiskt 8 poäng på 13 matcher.

18:26
Vi har fortfarande inte signat Jeremy Swayman, där vi har rättigheterna trots att free agency har börjat då han är RFA. Rykten gör gällande att vi inte är överdrivet nära varandra där dock men förhoppningsvis blir någonting klart dom närmsta dagarna för i nuläget efter Lindholm och Zadorov in så har vi runt 10-11 miljoner kvar vilket ger oss utrymme att signa en forward till.
18:34
Vi säger hejdå till Jake DeBrusk som går andra hållet. Vancouver signar honom på sju år och 5,5 miljoner. Dessutom går Derek Forbort dit även han. Så man kan säga att vi tradar DeBrusk och Forbort mot Lindholm och Zadorov, ett fint byte i mina ögon!
Pat Maroon går till Chicago på ett ettårskontrakt.
18:41
Vi får även säga hejdå till Danton Heinen som även han signar med Canucks. Ett tvåårskontrakt värt 2,25 miljoner.
19:46
Vi har nu signat Max Jones som senast kommer från Anaheim. Vald som nummer 24 i draften 2014 har han hela karriären hittills spelat i Anaheim där 26-åringen förra säsongen stod för 15 poäng på 52 matcher. En spelare med bra storlek som kan passa in bra i bottom six helt enkelt. Vad för kontrakt han har skrivit på är inte känt än. Detta gör att vi förmodligen är klara och nu ska vi bara lösa situationen med Swayman och hans agent, sedan är vi good to go för säsongen 24/25 som startar den 8 oktober borta mot Forida innan vi tar oss an Montreal i hemmapremiären!
Två år och 1 miljon för Jones vilket i runda slängar ger oss över 9 miljoner till godo innan Swaymans kontrakt är undertecknat.
En förmodad laguppställning kan jag ju bjuda på såhär dagen efter en helt galen start på free agency. Swayman är den enda som saknar kontrakt men det kommer att bli som så att han är vår etta under många år framöver, därför tar jag med honom i den här laguppställningen som mycket möjligt kan vara den vi ställer upp med i premiären den 8 oktober borta mot Florida. Mycket kan hända på vägen såklart, men såhär ser det ut för stunden.
Zacha-Lindholm-Pastrnak
Marchand-Coyle-Geekie/Merkulov
Frederic-Poitras-Jones
Beecher-Kastelic-Brazeau

På gränsen just nu.
Brown-Lysell-Lettieri

Zadorov-McAvoy
Lindholm-Carlo
Lohrei-Peeke

Wotherspoon

Swayman
Korpisalo

Bussi
 
 

Erik HanssonErikhanzzon@hotmail.se@Hanzzzon2024-07-02 17:37:00
Author

Fler artiklar om Boston