Lagbanner
Målrakan
Nu ska det förhoppningsvis segerjublas framöver

Målrakan

Vi går in på målrakan nu och har en rejäl utmaning framför oss innan slutspelet tar vid.

Resultat
Montreal Canadiens-Boston Bruins 1 - 2 efter förlängning


Boston Bruins-Philadelphia Flyers 6 - 5
Boston Bruins-Ottawa Senators 6 - 2
Boston Bruins-New York Rangers 2 - 5
Philadephia Flyers-Boston Bruins 3 - 2

Tre raka vinster har förbytts till två raka förluster och en missnöjd tränare under gårdagens träning där han röt ifrån rejält med några f-bomber där spelarna inkluderat målvakterna fick köra idioten. Jag var inne på det i dagens matchtråd där jag kan utveckla lite mer här.

Jim Montgomerys tränarstil tycker jag var precis vad Boston behövde efter Bruce Cassidy. Resultaten i förra årets grundserie talar ju för sig själv när det kommer till att det var rätt att byta tränare i läget man gjorde det. Den bästa säsongen någonsin i NHLs historia och spelare som verkligen trivdes med ett positivt och uppmuntrande ledarskap.

Hela vägen fram till slutspelet fungerade den taktiken. Hela vägen till femte matchen till och med där Marchands frilägesmiss förbyttes till förlängning där Ullmark gjorde sitt ödesdigra misstag som ledde till att Tkachuk reducerade och hela matchserien vände. Där och då behövdes det kanske rytas till i tid. Vi förlorade tre raka matcher mot ett lag som vi absolut inte borde ha förlorat emot och frågan är om inte Montgomery har lärt sig läxan efter hur man hanterade hela den situationen vi hamnade i.

Förhoppningsvis kan det ge effekt på laget att ryta till ibland. Inte ofta, men vid väl valda tillfällen där han får alla spelares uppmärksamhet och där alla höjer sig ett snäpp eller två i jämförelse med vad man har presterat under en period. Här har ni bevis på att spelarna fick köra en form av "idioten".

För om sanningen ska fram så har spelet sett sådär ut den senaste tiden och det är väl framförallt mot Rangers vi blev ganska avklädda av ett bättre lag för stunden. Det gäller verkligen att börja kugga i och det är nästa rubrik jag tänkte gå in på.

Toppnamnen måste leverera
Det är ju som så att för att vara framgångsrika på den här nivån så måste dina bästa spelare vara just dom som leder laget kväll ut och kväll in. Man kan förstå att man inte orkar det under 82 matchers grundserie, då får man ändå lov att ha sina dippar här och där. Men när det vankas slutspel och nu dom sista tio matcherna innan dess så behöver vi få igång våra ledande spelare.

Det gäller alltså både Swayman och Ullmark där den förstnämnda inte riktigt hittat formen på slutet och då har istället Ullmark storspelat. Det gäller McAvoy, Lindholm och Carlo på backsidan och det gäller Pastrnak, Marchand, Coyle, Zacha och DeBrusk på forwardssidan.

Det är vår kärna och det är dom som måste leverera varje match nu framöver för att vi ska kunna gå långt i slutspelet. Vi har kvaliteten inom laget och nu måste Montgomery och gänget få ut varenda droppe som man kan få ut av dom här spelarna. För leder dom laget och spelar på sin högsta nivå så följer resten av laget med på tåget och chippar in med exakt det som behövs när det kommer till secondary scoring som är så otroligt viktigt i täta slutspelsmatcher där motståndarna fokuserar allra mest på att stoppa våra stora namn i första hand. Det ger ju i sin tur mer utrymme för spelare som Heinen, Geekie, Van Riemsdyk, Boqvist och Frederic på forwardssidan. Det är utrymme som dom måste utnyttja och det måste generera i målchanser och mål.

Det börjar med start inatt enligt mig. Toppmöte mot Florida som vi slåss med i toppen av ligan tillsammans med fem andra lag som befinner sig inom en poängs marginal. Så det kommer verkligen bli ett krig för att ta en andra raka Presidents Trophy. Det borde ju vara den absoluta anti-jinxen om vi nu ser till att det verkar finnas en förbannelse för dom som vinner den trofén. Vinner man den två år på raken så ska det resultera i två raka Stanley Cups nu väl? Vi säger så tycker jag.

Skadeläget
Det ser fortsatt fint ut på skadefronten då vi fortfarande väntar på Pat Maroon. Hans rehabilitering går enligt plan och det betyder att han borde finnas med på isen inom en vecka från och med nu. Sedan får man kanske vara lite försiktig med tanke på att det är ryggen han har opererat. Vore skönt om han kunde komma in i laget och spela några matcher innan slutspelet börjar för han kan absolut bli en kraft att räkna med när det vankas jämna och täta matcher där han kan komma in under skinnet på motståndarna och dessutom bidra med poäng och framförallt ett fysiskt spel.

Tabelläget Wild Card
1. Florida Panthers 97 poäng
2. Boston Bruins 97 poäng
3. Toronto Maple Leafs 89 poäng
------------------------------------
1. New  York Rangers 98 poäng
2. Carolina Hurricanes 97 poäng
3. Philadelphia Flyers 81 poäng
------------------------------------
1. Tampa Bay Lightning 85 poäng 
2. Washington Capitals 79 poäng

3. Detroit Red Wings 78 poäng 
4. New York Islanders 75 poäng 

Interna poängligan
David Pastrnak 99 (44+55)
Brad Marchand 62 (27+35)
Charlie Coyle 55 (23+32)
Pavel Zacha 47 (17+30)
Charlie McAvoy 42 (9+33)
Jake DeBrusk 39 (18+21)
Trent Frederic 38 (17+21)
James van Riemsdyk 38 (11+27)
Morgan Geekie 37 (16+21)
Danton Heinen 29 (14+15)
Hampus Lindholm 24 (1+23)
Kevin Shattenkirk 22 (5+17)
Matthew Poitras 15 (5+10)
Brandon Carlo 14 (4+10)
Jesper Boqvist 13 (5+8)
Mason Lohrei 13 (4+9)
John Beecher 9 (6+3)
Matt Grzelcyk 9 (2+7)
Jakub Lauko 8 (2+6)
Justin Brazeau 7 (5+2)
Parker Wotherspoon 7 (0+7)
Derek Forbort 4 (0+4)
Anthony Richard 3 (1+2)
Ian Mitchell 2 (0+2)
Milan Lucic 2 (0+2)
Marc McLaughlin 1 (1+0)
Oskar Steen 1 (1+0)
Andrew Peeke 1 (0+1)
Patrick Brown 1 (0+1)

Målvaktsstatistik
Linus Ullmark - 19 vinster på 34 starter, 91,4%, 2,66 GAA, 1 hållen nolla
Jeremy Swayman - 22 vinster på 38 starter, 91,7%, 2,57 GAA, 3 hållna nollor 

Kommande matcher 
Inatt 00:05 Florida Panthers-Boston Bruins
Natten mellan 27-28 mars 00:35 Tampa Bay Lightning-Boston Bruins
Natten mellan 30-31 mars 00:05 Washington Capitals-Boston Bruins
Natten mellan 2-3 april 02:05 Nashville Predators-Boston Bruins


Det väntar i princip bara matcher mot antingen slutspelsklara lag eller lag som är i högsta grad med i jakten på slutspelsplatserna innan vi når omgång 82. Två undantag i form av Penguins och Senators men vi ska till exempel möta både Florida och Carolina två gånger nu innan vi sammanfattar grundserien.

Vi börjar mot pantrarna inatt och imorgon blir det Tampa Bay som håller undan för lagen där bakom fortsättningsvis och lär väl knipa en plats till slut efter att ha fått kriga rejält om det hela säsongen. Det är en möjlig motståndare för oss i första rundan och bara det blir ju en extra krydda i det mötet. Washington har verkligen höjt sig och innehar just nu den sista slutspelsplatsen och med en Ovechkin i storform igen så är man definitivt att räkna med.

Nashville är ligans absolut hetaste lag senaste 17 matcherna och har då tagit sanslösa 32 av 34 poäng efter att man förlorade med 9-2 mot Dallas. Då såg slutspel ut som en utopi men numera befinner man sig på säker slutspelsplats med åtta poäng till godo ner till jagande St Louis.

Det blir helt enkelt en rejäl utmaning nu under dom sista matcherna innan vi får reda på vilket lag det blir vi ska ta oss an i första rundan i slutspelet.

Lets go Bruins!

Erik HanssonErikhanzzon@hotmail.se@Hanzzzon2024-03-26 21:14:10
Author

Fler artiklar om Boston