Lagbanner
Brock Nelson stannar i NY Islanders
USA:s VM-spelare Brock Nelson (#29) blir kvar på Long Island.

Brock Nelson stannar i NY Islanders

Efter en lång och utdragen process har forwarden skrivit under ett nytt kontrakt.

Den 23-årige amerikanen stod för en bra fjolårssäsong med 42 poäng på 82 matcher. I somras gick centerns kontrakt ut och Nelson blev "restricted free agent" den första juli. 

Förhandlingarna såg ut att ha strandat men i sista stund, bara några timmar innan en avstängning skulle träda i kraft, kom Nelson och New York Islanders överens.


Nelson fortsätter karriären i ligans bästa lag.

Sommaren har varit oviss för alla NYI-fans och vi är många som väntat på beskedet i vad som utvecklats till "Nelson-gate".

Ägaren Charles B.Wang har infört en hård regel i att spelare som inte är under kontrakt med klubben innan träningslägret startar missar hela säsongen.

Dålig kommunikation
Spelarens agent Ron Selcer och Islanders GM, Garth Snow, ska enligt den lokala tidningen Newsday inte pratat med varandra på sex veckor. Men under onsdagen kunde parterna mötas - Nelson stannar och blir kvar i klubben tre säsonger till.

*** *** ***

Vi gratulerar Isles och Nelson till de lyckade förhandlingarna. Centerns nya kontakt är värt sju och en halv miljon dollar - snart glider han ut på isen i Barclays Center.

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2015-09-17 05:30:00
Author

Fler artiklar om NY Islanders