Lagbanner

Adam Fox ”överlägsen” tvåa i Norris-omröstningen

Erik Karlsson i all ära, men det finns gott om skäl att se positivt på framtiden för Rangers och Fox.

Nattens utmärkselebaluns i Nashville bjöd egentligen på få överraskningar. McDavid vann sin tredje Hart, Beniers vann Calder och Ullmark tog som tredje svensk i historien hem Vezinan.

Även på backsidan blev det svenskt i form av att Erik Karlsson från Vetlanda vann sin tredje Norris.

När omröstningssiffrorna offentliggjordes i natt framgick det dock att Rangers-ikonen Adam Fox från Long Island tog andraplatsen lätt.

Karlsson dunkade hem 1 585 röstningspoäng – Adam Fox fick en tredjedel så många ”förstaröster” och hamnade på 1 125 poäng.
Det kan låta som ett långt avstånd, men faktum är att avståndet mellan Fox och Karlsson var mindre än mellan Fox och trean Cale Makar, som tog hem 553 poäng.

123 av de 192 röstande hade Karlsson som sin etta i Norris-kampen, jämfört med 41 för Adam Fox.

Det lär främst varit Karlssons poängskörd (25-76-101) som gjort att Norrisen blev blågul i år – Eriks 101 poäng är historiskt. Fox å andra sidan har inget att skämmas för med sina 72 poäng (12-60-72).

Det ska dessutom tilläggas att Fox hade en plusminusstatistik på +28 medan Karlsson la sig på -26, hade ett mer game winning goal än Karlsson, och att Karlsson gav bort pucken, alltså så kallade giveaways, 101 gånger jämför med Fox 74.

Dessutom har Fox spelat en hel del box play i år, något som Karlsson knappt alls gjort.

Så Erik Karlsson i all ära, och stort grattis till Norrisen. Men som Rangers-fan känns det tryggt och varmt att veta att vi går in i 23-24 med ligans förmodligen bästa defensiva back.

Adam Fox, 24, sitter på Rangers-kontrakt på 9,5 miljoner dollar om året fram till 28-29.

Karla Lindahlkarlanderslindahl@gmail.com2023-06-27 09:50:39
Author

Fler artiklar om NY Rangers