Lagbanner
Adam Sykora: ”Förhoppningsvis står jag näst på tur”
Adam Sykora drömmer om att få fira mål i Madison Square Garden.

Adam Sykora: ”Förhoppningsvis står jag näst på tur”

SvenskaFans har träffat och pratat med Rangers prospect Adam Sykora, under JVM i Göteborg.

SvenskaFans träffade Adam Sykora precis efter Slovakiens tredje match i gruppspelet av JVM. Det var en match som Slovakien vann med 4-8 mot Norge. 

– Det var en tuff match, då vi låg under med 1-0 och sedan kom tillbaka. Jag tycker att den andra perioden var bäst. I tredje perioden blev vi lite för lugna och spelade inte vårat spel, vi vill spela annorlunda. Vi kan inte släppa in tre mål i en tredje period mot Norge. Det var som sagt en tuff match. Dem spelade bra och spelade fysiskt. Vi borde ha spelat bättre i den tredje perioden. 

Adam Sykora skulle många beskriva som en skicklig tvåvägsspelande spelare, med många goda kvalitéer. I Slovakiens lag är han dessutom lagkapten under JVM. 

– Jag försöker att vara den bästa möjliga lagkaptenen, som jag kan vara för mitt lag. Försöka visa hur man ska spela och hur man vinner matcher. Det är min roll här och jag försöker vara så bra som möjligt i den rollen. Jag är glad över hur det går nu. 

Som du nämnde är du lagkapten. Hur känns det för dig? 

– Det är en underbar känsla. Det innebär också ett större ansvar för mig. Jag behöver vara ledande för mitt lag genom att visa hur man ska spela och vinna matcher. Det är svårt, men en mycket bra möjlighet för mig. 

Slovakien vann sina tre första matcher i gruppspelet och övertygade i sitt spel. Det var med andra ord en lovande start på turneringen för deras del. 

– Vi är bra kompisar och har en bra lagsammanhållning, med en bra kemi. Vi har bra målvaktsspel, bra försvar och bra offensivt spel. Jag är väldigt stolt över mitt lag nu. Vi har vunnit tre matcher i rad och det tror jag inte att Slovakien har gjort i den här turneringen, någonsin. Det är bra för oss. Vi behöver hålla uppe den känslan och vara redo för kvartsfinalen. 

Hur långt kan det här laget nå? 

– Förhoppningsvis så långt som möjligt. Vi måste ta det steg för steg, match för match. Det kommer bara att bli svårare och svårare.  

Adam Sykora har skrivit ett kontrakt med New York Rangers och spelar till vardags i klubbens farmarlag i AHL, Hartford Wolf Pack. Han fick chansen att prata litegrann om hur hans säsong har varit i Hartford. 

– Det är lite skillnad jämfört med hur det är i Europa. Nya platser, ny atmosfär och nya människor. Min säsong har, redan från början, varit bra. Vi har ett bra lag och jag försöker fortfarande spela mitt spel och göra mitt bästa. Det är en ganska bra säsong för mig just nu. 

Hur nära skulle du säga att du är, att få spela för New York Rangers? 

– Man vet aldrig. De kan ringa när som helst och då måste du vara redo. Förhoppningsvis står jag näst på tur. Jag ska verkligen göra allt jag kan, för att komma dit en dag. Rangers gör det väldigt bra just nu. De har ett väldigt bra lag, men jag måste vara redo för att allt kan hända. 

Adam Sykora draftades av New York Rangers 2022.

Har du någon kontakt med ledarna i New York? 

– Vi har utvecklingstränare som tar hand om oss. De pratar med oss och visar våra detaljer i spelet. De visar vad vi gör bra och vad vi kan förbättra. De hjälper mig väldigt mycket. Våra tränare pratar mycket med mig och det hjälper mig.

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952024-01-01 18:29:00
Author

Fler artiklar om NY Rangers