Lagbanner
Blake Wheeler till Rangers – så förändrar det laget
Blake Wheeler som vi är vana att se honom.

Blake Wheeler till Rangers – så förändrar det laget

Winnipegs åldersman Blake Wheeler skriver på för New York Rangers. Till vrakpris. Men vad innebär det för laguppställningen kommande säsong? Karla går igenom kedjorna.

”Det kan ju bli så att offseason för Rangers blir ganska händelsefattig”

Så skrev jag i chatten till Rangers-redaktionens bättre hälft Daniel Westergren för bara några dagar sedan. 

Nu har jag fått äta upp de orden. Med extra allt på, pommes och stor läsk.

Med tanke på hur lite utrymme för spännande förändringar blåskjortorna hade går det inte att inte bli imponerad av Drurys insatser sen kontraktsfönstret öppnades.

Jonathan Quick. Och Blake Wheeler. För en åttahundring var? 
Jodå, det händer grejer på Broadway. 

För Wheelers del ska rabatten handlat om magin i MSG och stadens dragningskraft, men också vänskapen med Jacob Trouba. 
Jag tror inte att Wheeler gör några underverk för laget (jag äter gärna upp mina ord en gång till men herrejösses, grabben är nästan lika gammal som jag) men för den billiga prislappen vore det dumt att inte agera. 

Med Wheeler ser läget lite mer stabilt ut på högersidan, och vi kan nu börja titta på hur Rangers första, andra och tredjekedja kommer se ut.

Vi kan anta att fjärdelinjen kommer bestå av nyfövärven Pitlick (skärp dig, det är inte alls ett jätteroligt namn) och Bonino, tillsammans med Vesey eller Goodrow. Ärligt talat tycker jag inte det spelar så stor roll. Fjärdekedjor kommer att fjärdekedja.

Som sagt de tre första triaderna av större vikt, både spelmässigt, internpolitiskt och intressant på lång sikt. 

Mika Zibanejad är given som förstacenter, men han är egentligen den enda som har en fastsvetsad position i kedjesystemet. 

Jag skulle gärna se Lafreniere och Kakko som Mikas vingar, men förmodligen kommer Laviolette framför allt vilja ha Kreider på vänstern i stället för Laf. 

Det är rimligt, men lite tråkigt, men att ha Lafreniere i tredjekedjan en säsong till är förmodligen riktigt dåligt för hans utveckling. Därför är det viktigt att både rotera Lafreniere till förstakedjan och ge honom rejält med tid i powerplay. 

Panarin och Wheeler känns båda som andrakedjematerial, frågan är bara om Trocheck eller Chytil kommer att vara navet i andralinjen. 
Att sätta Kreider i tredjekedjan tillsammans med Trocheck och Vesey hade varit ett bra sätt att fördela talangen, och ge Rangers det djup som man saknat senaste åren. 

Trängseln på vänstersidan gör också att Brennan Othmann får stanna i farmarlaget ett tag till, men det tror jag är lika bra. 

Jag ser också gärna att Laviolette vågar variera backparen över samtliga tre par, men det kanske är ett ämne för en annan text. 

TV: Wheelers mål från säsongen 22/23
 

Karla Lindahlkarlanderslindahl@gmail.com2023-07-04 21:07:00
Author

Fler artiklar om NY Rangers