"Den neutrala supportern njöt av matchen"
Patrik Nemeth kramas om efter sitt första mål för New York Rangers.

Spaningslista från Rangers händelserika seger mot St. Louis.

Buchnevich tillbaka

Efter förra säsongen bytte Rangers bort den ryska forwarden Pavel Buchnevich och det var ett beslut som har fått mycket kritik bland klubbens supportrar. De menar att han var en viktig del av lagbygget och att de inte fick tillräckligt mycket i utbyte. I den här matchen var han för första gången tillbaka i Madison Square Garden sedan klubbytet.

Mål 13 för nummer 13

Efter 08:55 i den första perioden gjorde Alexis Lafreniere 1-0 för Rangers. Målet innebar, förutom ledning i matchen, att Lafreniere nu har gjort 13 mål den här säsongen och det är den högsta noteringen han har kommit upp i under en säsong när det gäller målskyttet under sin NHL-karriär.

Räddaren i nöden

I den andra periodens första minut var St. Louis nära på att göra mål, men en räddning från Mika Zibanejad hindrade pucken från att gå in. Pucken gick förbi målvakten Igor Shesterkin, men det gjorde alltså ingenting eftersom Zibanejad tagit sig in bakom honom och kunde rädda upp situationen.

Bra form

Med några få minuter kvar av den andra perioden gjorde Ryan Strome 2-0 för Rangers. Målet innebar att Strome nu har gjort 3+1=4 poäng på sina fem senaste matcher. Framspelare till målet var Artemiy Panarin och han har i sin tur gjort 4+17=21 poäng på sina 16 senaste matcher. Den här duon är med andra ord i bra form.

Actionfylld mellanakt

Den andra perioden var intressant och innehöll många viktiga situationer. Båda lagen visade upp ett bra spel och skapade farliga målchanser. I slutet av perioden skulle det dessutom trilla in några snabba mål. Med ungefär tre minuter kvar av perioden gjorde Ryan Strome 2-0 för Rangers, men bara ett par minuter senare hade St. Louis lyckats vända på steken och ta ledningen med 2-3. Alla dessa mål skedde som sagt väldigt tätt inpå varandra och det var en blandning mellan gästernas skicklighet och slarv från hemmalaget som gjorde detta möjligt.

Första målet i Rangers

Efter 07:27 i den tredje perioden kvitterade New York till 3-3 genom målskytten Patrik Nemeth. Målet var hans första någonsin för New York Rangers. Ett mycket viktigt mål som förhoppningsvis även ger en del självförtroende till Nemeth, som har varit hårt kritiserad av många supportrar under säsongen.

Kreider fortsätter leverera

Chris Kreider fortsätter sin goda vana med att göra mål i powerplay. I den här matchen gjorde han det mycket viktiga 4-3 målet via en styrning på skottet från Adam Fox. Målet innebar att Kreider nu har gjort 35 mål den här säsongen.

Seger

Efter några turer fram och tillbaka vinner New York Rangers den här matchen och slutresultatet skrevs till 5-3. Det var underhållande och jag tror säkert att den neutrala supportern njöt av matchen. Det är viktigt för Rangers att lagets stjärnor får producera poäng som de gjorde i den här matchen. Laget innehar alltjämt en slutspelsplats och fortsätter de att spela på samma sätt som de har gjort under stora delar av säsongen, kommer det inte att vara några problem att nå dit när grundserien summeras.

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952022-03-03 05:25:00