1 - 2

"Det märks att något stort är på gång"

Spaningslista från Rangers viktiga seger borta mot Tampa Bay.

Målvaktsduell

New Yorks Igor Shesterkin och Tampa Bays Andrei Vasilevskiy är två av NHL:s absolut bästa målvakter och i den här matchen ställdes de mot varandra. Det är alltid intressant att se den här typen av dueller och det ger såklart en krydda till matchen.

Uppgradering

Nyförvärvet Frank Vatrano fick spela i tredjekedjan i sin debut för Rangers. Till den här matchen flyttades han istället upp till andrakedjan för att spela med Artemiy Panarin och Ryan Strome. I väntan på att Kaapo Kakko ska bli redo att spela igen efter sin skada, tycker jag att det är intressant att prova Vatrano i den omgivningen och det ska bli spännande att se vad han kan åstadkomma där.

Jämn inledning

Efter den första perioden ledde Tampa Bay med 1-0. Även om hemmalaget hade ledningen, var det en spelmässigt jämn period. Lagen turades om att föra spelet under vissa stunder och skapa farliga chanser. Stjärnmålvakterna Shesterkin och Vasilevskiy såg inledningsvis bra ut, även om den förstnämnda fick släppa en puck förbi sig.

Tangerat rekord

I mitten av den andra perioden tog Jacob Trouba tillvara på en uppstådd retur och sköt in pucken som innebar en 1-1 kvittering för Rangers. Målet innebar att Trouba nu har gjort 10 mål den här säsongen, vilket är tangerat rekord för honom när det gäller antal gjorda mål under en säsong. Senast Trouba uppnådde den siffran var under säsongen 13/14, då han spelade med Winnipeg Jets.

Tufft spel

Kommentatorerna sa under den tredje perioden att det var en intressant match med slutspelskaraktär och visst går det att hålla med om det. Det var både slagsmål och tacklingar som gjorde att det fanns en tuff attityd inom båda lagen. Det var ingen som ville vika ner sig och riskera att förlora matchen.

Sent avgörande

Med endast 16 sekunder kvar av den tredje perioden, gjorde Rangers det matchavgörande 1-2 målet. Segerskytt blev Mika Zibanejad med ett hårt slagskott från den vänstra tekningscirkeln i offensiv zon. Målet innebar att den svenska stjärnan nu har gjort 25 mål den här säsongen. Segern innebär att Rangers vann alla matcher mot Tampa Bay under grundserien. Den här matchen var som tidigare nämnt underhållande för det mesta, även om det gick lite upp och ner vid vissa tillfällen. New York spelade ganska bra under stora delar av matchen och när de inte riktigt hängde med var istället Igor Shesterkin med på noterna och han gjorde flera viktiga räddningar under matchens gång. Det här var ännu en viktig seger som ger mycket positiv energi till laget. Det märks att något stort är på gång.

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952022-03-20 07:37:00