Effektiva Rangers besegrade Philadelphia
Mika Zibanejad gjorde ett hattrick även i det här mötet med Philadelphia.

New York Rangers tog hem sin tredje raka seger efter en ny målrik historia.

Första perioden:

Matchen inleddes med ett spel som var lite fram och tillbaka. Det var ett ganska tufft spel och lagen turades om att skapa chanser. Philadelphia fick sedan ett litet spelövertag och skapade ett par farliga chanser. Trots hemmalagets spel, var det Rangers som skulle komma att göra matchens första mål. När ganska precis åtta minuter hade spelats, gjorde laget två snabba mål. Efter 08:01 gjorde Ryan Strome 0-1, efter att ha blivit snyggt framspelad av Artemiy Panarin. Den ryska superstjärnan befann sig på vänsterkanten och slog en precisionspassning förbi täckande spelare, vilket resulterade i att Strome bara behövde sätta ner klubban i målgården och styra in pucken i ett öppet mål. 0-2 kom endast 52 sekunder senare. Chris Kreider och Pavel Buchnevich kom farande i ett 2 mot 1 läge, varav den sistnämnde tog avslutet och kunde få in pucken i mål. Bra start för New York, som nu var i förarsätet.

Några minuter senare var det dags för nästa mål i matchen och även det kom från gästerna från Manhattan. I powerplay pangade Adam Fox på från blålinjen och framför mål befann sig Mika Zibanejad och kunde styra in pucken i mål. 0-3 på tavlan och tiden för målet var 13:36. Philadelphia var inte chanslösa och skapade några chanser, var av ett par av dessa var farliga. Rangers målvakt Igor Shesterkin, tillbaka i laget igen efter skada, var dock med på noterna och undvek att släppa in något mål.

Periodens avslutande minuter var inte direkt fyllda med action. Inget av lagen gjorde något mål under de sista minuterna och New York gick därmed till pausvila med en 0-3 ledning.

Andra perioden:

Redan innan tre minuter hade hunnit spelats, ökade Rangers på sin ledning till 0-6. Zibanejad gjorde både 0-4 och 0-5 i powerplay, innan rookiebacken K´Andre Miller gjorde 0-6 med ett handledsskott från sin position strax innanför mållinjen. I samband med alla dessa mål bytte Flyers dessutom målvakt. Ut med Carter Hart och in med veteranen Brian Elliott.

Philadelphia skulle strax efteråt få till en 1-6 reducering. Lagkaptenen Claude Giroux åkte in framför mål och kunde enkelt skjuta in pucken i mål. Han blev framspelad av Kevin Hayes och tiden för målet var 03:46. Sedan följde en stund där spelet gick lite fram och tillbaka. Det skapades inte överdrivet med nya målchanser. Den farligaste chansen hade Philadelphia, men Shesterkin stod återigen i vägen.

Hemmalaget skulle så småningom få till ännu en reducering. 2-6 gjorde nämligen Kevin Hayes i powerplay efter 13:34, framspelad av Sean Couturier och Shayne Gostisbehere. Flyers tog kommandot efter detta och blev det spelförande laget. De pressade på och skapade nya lägen, bland annat tack vare nya chanser i powerplay. Vare sig hemma eller bortalaget lyckades dock göra något mer mål under den återstående tiden av perioden.

Tredje perioden:

Perioden hade knappt hunnit börja, innan båda lagen hade gjort ett varsitt mål. Först gjorde Rangers 2-7 genom Pavel Buchnevich. Det var en fin spelkombination mellan ryssen samt Fox och Zibanejad som gjorde målet möjligt. Strax efteråt stod Flyers för en ny reducering, denna gång genom Couturier. Han fick god tid på sig i den vänstra tekningscirkeln och kunde pricksäkert sätta dit 3-7 i det högra krysset.

Efter detta blev det återigen en stund där spelet gick mycket fram och tillbaka. Spelmässigt gick det under ett tag inte riktigt att säga vilka som hade övertaget. När det gällde att skapa chanser var Philadelphia det något hetare laget och de skapade också några farliga lägen, utan att få utdelning.

Ju längre tid av perioden som gick, desto svalare såg Rangers ut. Detta berodde förmodligen på den trygga ledning som de faktiskt hade. Philadelphia pressade på och skapade nya chanser. Det var dock inte så många av dessa chanser som var av den farligare kalibern.

Det skulle komma ett till mål innan den här matchen var över och den här gången var det New Yorks tur igen. Alexis Lafreniere befann sig bakom mål och försökte valla in pucken via målvakten Elliott. Precis när pucken var vid mållinjen dök Filip Chytil upp och petade in pucken. Målet innebar 3-8 och gjordes efter 18:02. Hemmalaget må ha avlossat många fler skott, men Rangers vinner den här matchen efter att ha varit väldigt effektiva.

Matchfakta:

Första perioden: 0-1 (08:01) Ryan Strome (Artemiy Panarin, Adam Fox). 0-2 (08:53) Pavel Buchnevich (Chris Kreider, Mika Zibanejad). 0-3 (13:36) Mika Zibanejad (Adam Fox, Ryan Strome).

Andra perioden: 0-4 (00:54) Mika Zibanejad (Adam Fox, Ryan Strome). 0-5 (02:06) Mika Zibanejad (Ryan Strome, Adam Fox). 0-6 (02:42) K´Andre Miller (Brendan Lemieux, Mika Zibanejad). 1-6 (03:46) Claude Giroux (Kevin Hayes, Joel Farabee). 2-6 (13:34) Kevin Hayes (Sean Couturier, Shayne Gostisbehere).

Tredje perioden: 2-7 (00:33) Pavel Buchnevich (Adam Fox, Mika Zibanejad). 3-7 (01:28) Sean Couturier (Travis Konecny, Shayne Gostisbehere). 3-8 (18:02) Filip Chytil (Alexis Lafreniere, Jacob Trouba).

Skott: 44-22 (8-7, 18-7, 18-8)

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952021-03-26 07:01:00