Lagbanner
Efter uppmärksammade pressmeddelandet - President och GM sparkas

Efter uppmärksammade pressmeddelandet - President och GM sparkas

John Davidson och Jeff Gorton får lämna sina poster.

Efter den kaosartade matchen mot Washington, där Tom Wilsons tilltag i slutändan endast resulterade i böter på 50 000 kr, gick New York Rangers ut med ett meddelande där de kritiserade NHL och framför allt disciplinnämndschefen George Parros. Rangers ansåg helt enkelt att de inte hanterade situationen på ett sätt som står bakom spelarnas säkerhet och krävde därför Parros avgång. 

Presidenten John Davidson och general managern Jeff Gorton ska enligt uppgifter inte ha ställt sig bakom kritiken på ett sätt som ägaren James Dolan hade velat och han valde därför att sparka duon. Dolan själv tillbakavisar att det ska ha något med pressmeddelandet att göra och säger istället: 

“Det är två proffsiga killar som har jobbat hårt för Rangers. Men för att ge fansen framgångarna de förtjänar måste vi förändra ledarskapet”. 

Många fans till klubben har dock uttryckt sitt stöd för Davidson och Gorton och de är samtidigt rädda för att klubben nu kommer att förstöra den rebuild som duon har byggt upp, där många talangfulla prospects är en viktig del. Ny GM blir istället den tidigare assisterande GM, Chris Drury. Han blir även tillfällig president för klubben. Enligt uppgifter till tidningen New York Post, ska legendaren Mark Messier vara en person som Rangers på sikt vill få in i klubben. 
 

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952021-05-06 21:28:00
Author

Fler artiklar om NY Rangers