4 - 1

Förlust även i match 2 - Rangers är nu illa ute

En positiv inledning förvandlades till en mardröm.

Första perioden:

Fansen hinner knappt få igång sändningen, innan Rangers drabbas av en utvisning. Efter endast 16 sekunder utvisas Pavel Buchnevich 2 minuter för crosschecking. Ett bra spel i boxplay ser till att Carolina inte lyckas skapa någon farlig chans under den här tiden och spelet fortsatte. Det skulle dock inte dröja lång tid innan Carolina fick utdelning i form av ett mål. Efter en snabb kontring är det Andrei Svechnikov som har pucken djupt nere i offensiv zon, på insidan av den vänstra tekningscirkeln. Från den positionen skickar han iväg ett dragskott och pucken hittar in mellan arm och kropp på Henrik Lundqvist. Assistpoäng till Sebastian Aho och Sami Vatanen och tiden för målet var 04:32. En jobbig start för Rangers, som ju även släppte in ett tidigt mål i den första matchen. Efter detta började laget spela upp sig och lyckades skapa några farliga lägen. De fick även chansen att spela några powerplay och då skulle det komma en kvittering. I spel 5 mot 3 skapas ett bra tryck i offensiv zon. Pucken spelas vid några tillfällen till Zibanejad ute till vänster som laddar för skott. Mika hade bland annat ett farligt skott som tog i stolpen. Rangers tänker sedan om och ett snyggt kombinationsspel gör att Artemiy Panarin får pucken serverad långt ner i den högra tekningscirkeln. Carolinas målvakt Petr Mrazek hinner inte med i sidledsförflyttningen, utan Panarin lyckas få in pucken i mål. Assistpoäng till Ryan Strome och Tony DeAngelo och tiden för målet var 12:05.

Lagen turas sedan om att föra spelet. Rangers är det lag som lyckas skapa fler farliga chanser. Dem lyckas dock inte göra något mål under resterande del av perioden. Det gör inte Carolina heller och ställningen efter den första perioden var därmed 1-1.

Andra perioden:

Tidiga mål i varje period verkar vara Carolinas melodi. Dem skulle nämligen komma att göra det även i den här perioden. Laget fick tämligen omgående chansen att spela powerplay. Aho vinner en tekning i den vänstra cirkeln i offensiv zon. Vatanen snappar upp pucken och spelar den till höger, där Svechnikov finns och klipper till direkt. Skottet letar sig in över axeln på Lundqvist och innebar 2-1 till Carolina. Henke är nog inte alls nöjd med det ingripandet, då han borde ha räddat skottet utan problem. Tiden för målet var 01:11 och innebar 2-1 till Carolina. Jobbig start för Rangers, men värre skulle det bli. Bara minuten senare kommer nämligen nästa mål. DeAngelo gör ett märkligt försök till att lobba ut pucken ur egen zon från sin position bakom den förlängda mållinjen. Sedan är cirkusen igång och ett väldigt slarvigt försvarsspel, med svaga dueller i såväl sarghörn som framför eget mål, resulterar i att Carolinas Jordan Martinook trycker in pucken i mål. Assist från Morgan Geekie och Brock McGinn.

Efter detta såg det ut som att Rangers tappade all energi, fast perioden precis hade börjat. Carolina tog tillvara på det och fick ett stort spelmässigt övertag. Ett säkert försvarsspel från deras sida gjorde så att Rangers inte fick särskilt många farliga målchanser under den här perioden. Carolina kunde spela på sin ledning och behövde för tillfället inte bekymra sig så mycket om att skapa chanser framåt. Det blev aldrig några fler mål i perioden. Ställningen efter den andra akten var därmed 3-1 till Carolina.

Tredje perioden:

Rangers hade fortsatt problem även i inledningen av den tredje perioden. Faktum är att när halva perioden var spelad, så hade laget knappt skapat någon chans i huvudtaget. Dem såg väldigt uddlösa ut. Om det berodde på att Rangers hade dålig energi, eller om det var för att Carolina hade en otroligt bra disciplin i egen zon? Förmodligen var det en kombination av båda sakerna.

När det har gått ytterligare en stund av perioden, blir det ridå för Rangers. Ett otroligt slarvigt spel i offensiv zon, gör att Carolina kan gå på kontring. Aho flyger fram längs högerkanten med pucken och ser till att han och Svechnikov hamnar i ett 2 mot 1 läge. Den sistnämnde gör inget misstag och kan enkelt sätta dit pucken som innebar mål nummer tre för hans egen del och 4-1 till laget. Svechnikov blev i och med sitt hattrick historisk. Det är nämligen första gången som en spelare i Carolina gör hattrick i en slutspelsmatch. Tiden för målet var 14:02.

Resten av matchen kunde spelas av utan att något av intresse hände. Carolina vann därmed matchen med 4-1 och leder matchserien med 2-0. Kniven mot strupen för Rangers, som har många saker de behöver fundera på inför match nummer 3.

Matchfakta:

Första perioden: 1-0 (04:32) Andrei Svechnikov (Sebastian Aho, Sami Vatanen). 1-1 (12:05) Artemiy Panarin (Ryan Strome, Tony DeAngelo).

Andra perioden: 2-1 (01:11) Andrei Svechnikov (Sami Vatanen, Sebastian Aho). 3-1 (02:22) Jordan Martinook (Morgan Geekie, Brock McGinn).

Tredje perioden: 4-1 (14:02) Andrei Svechnikov (Sebastian Aho).

Skott: 34-24.

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952020-08-03 22:07:00