Lagbanner
Försäsongen är igång!
Om lite mindre än en månad är det dags för Henrik Lundqvist att åka ut på isen i Madison Square Garden igen!

Försäsongen är igång!

Snart är det dags för en ny säsong i världens bästa hockeyliga, NHL. New York Rangers startar idag igång med försäsongen i form av sin trainingcamp.

Säsongen 18/19 minns många av Rangers fans med en inte så positiv känsla. Det var förvisso känt att klubben hade påbörjat en ombyggnad av laget, där tanken är att yngre förmågor ska komma in och utvecklas tillsammans med laget, men det var ändå många besvikna supportrar under säsongens gång. Då var då och nu är nu. Under sommaren har en hel del hänt med Rangers trupp. I samband med den årliga NHL-draften knöt klubben till sig den finske supertalangen Kaapo Kakko. Sommarens stora snackis inför att free agent-marknaden skulle öppna var, vilken klubb kommer lyckas värva den offensiva superstjärnan Artemiy Panarin? Svaret på den frågan: New York Rangers. Ryssens intåg i klubben fick många supportrar att jubla av lycka, av förståeliga anledningar. Panarin har under hela sin karriär varit känd för att producera många poäng. Förra säsongen kom han upp i ett nytt personligt NHL-rekord med sina 28 + 59 poäng (grundserie). Rangers kommer förmodligen para ihop honom med Mika Zibanejad i förstakedjan. Vem som blir tredjelänken där är mer oklart. Förutom Kakko och Panarin har klubben fått in flera spännande namn som gör att fansen hoppas på att ombyggnaden av laget kanske inte behöver ta så lång tid och att framgångarna kan komma snabbare än förväntat. Några av de spännande namn som har förstärkt klubben: Vitali Kravtsov, Igor Shesterkin, Adam Fox, Jacob Trouba. Fler spelare har kommit, men det är förmodigen dessa som är mest värda att nämna.

Idag startade New York Rangers alltså igång sin trainingcamp. Tester ska utföras både på och utanför isen. Träningarna sätter igång och laget ska börja formas ihop till en grupp som jobbar för varandra och vill leda klubben framåt. Möjliga femmor ska sättas ihop och det är också nu som klubbens yngre förmågor ska visa att de har utvecklats och är värda att få chansen i NHL. Några kommer lyckas, medan andra får stå på tillväxt i antingen klubbens farmarlag Hartford Wolfpack, någon juniorliga i Nordamerika eller seniorspel i Europa. Det är som tidigare nämnt många spännande spelare som är på plats under denna trainingcamp. Alla spelare har fördelats in i olika grupper/lag och nedan följer den lagindelning som klubben har gjort:

TEAM A

10      Artemi Panarin

16      Ryan Strome

18      Marc Staal

28      Phillip Di Giuseppe

30      Henrik Lundqvist

32      Adam Huska

37      Gabriel Fontaine

41      Nico Gross

43      Libor Hajek

46      Brandon Crawley

50      Lias Andersson

54      Mason Geertsen

63      Jake Elmer

77      Tony DeAngelo

89      Pavel Buchnevich

90      Vladislav Namestnikov

92      Dawson Leedahl

93      Mika Zibanejad

 

TEAM B

8        Jacob Trouba

20      Chris Kreider

25      Tim Gettinger

29      Steven Fogarty

34      Patrick Newell

40      Alexandar Georgiev

45      Kaapo Kakko

55      Ryan Lindgren

60      Tom McCollum

64      Vincent LoVerde

65      Danny O'Regan

72      Filip Chytil

76      Brady Skjei

78      Ryan Gropp

81      Ville Meskanen

82      Joey Keane

95      Vinni Lettieri

97      Matthew Robertson

 

TEAM C

14      Greg McKegg

15      Boo Nieves

17      Jesper Fast

21      Brett Howden

23      Adam Fox

31      Igor Shesterkin

33      Connor Brickley

38      Micheal Haley

42      Brendan Smith

48      Brendan Lemieux

51      Tarmo Reunanen

52      Darren Raddysh

53      Hunter Skinner

59      Ty Ronning

70      Joe Morrow

71      Nick Jones

74      Vitali Kravtsov

80      Francois Brassard

Några noterbara saker inför denna camp:

* Enligt New York Rangers officiella twitterkonto, har coach David Quinn sagt att Pavel Buchnevich är den spelare som får inleda campen som tredjelänken i kedjan med Panarin och Zibanejad.

* Svensken Karl Henriksson, som gjorde succé under den nyligen spelade rookieturneringen som klubben årligen är med i, finns inte med på campen. Henriksson har vänt hem till Sverige och Frölunda.

* Tuffingen Brendan Lemieux har nyligen skrivit på ett nytt kontrakt. Detta kontrakt är på 1 år och ska vara värt 925 000 dollar.

* Backen Tony DeAngelo deltar under campen utan ett påskrivet kontrakt. Förhandlingar pågår.

* Boo Nieves har bett om att få byta till nummer 15. Spekulationer säger att detta är för att Kaapo Kakko ska få inleda sin NHL-karriär med nummer 24, som han är starkt förknipppad med. Kakko inleder dock campen med nummer 45.

Nu är försäsongen igång! Frågan som många förväntansfulla supportrar ställer sig: is it october yet!?

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952019-09-13 23:31:35
Author

Fler artiklar om NY Rangers