Lagbanner
Genomgång av draften

Genomgång av draften

NY Rangers valde några intressanta spelare under årets NHL draft.

För en tid sedan genomfördes den mycket speciella NHL draften. Borta var den supporterfyllda arenan med en uppbyggd scen, för att istället hålla tillställningen digital. Kanske inte något som gemene man gillade, men i dagens läge så var det självklart nödvändigt. New York Rangers hade en intressant draft, där förstavalet fick störst fokus. Klubben gjorde det självklara valet och valde supertalangen Alexis Lafreniére. Rangers hade även i övrigt en ganska intressant draft. Vi går igenom samtliga val här nedanför: 

Runda 1, val 1 – Alexis Lafreniére 

Lafreniére behöver väl egentligen knappast någon ytterligare presentation. Rangers gjorde det väntade och valde med sitt förstaval, denna supertalang som spås en lysande framtid i NHL. Klubben skrev självklart direkt ett kontrakt med honom. Alexis får max lönen för en rookie, som innebär caphiten 925 000 dollar,  i sitt treårskontrakt. Olika bonusar gör att han kommer tjäna betydligt mer än så. Alexis Lafreniére kommer att inleda sitt NHL-äventyr på Manhattan med nummer 13 på ryggen. 

Runda 1, val 19 – Braden Schneider 

Med sina 187 cm och 95 kg, är Schneider en stor och fysisk back som inte tvekar på att gå in i tuffa närkamper. Han har under de senaste säsongerna representerat Brandon Wheat Kings i den kanadensiska juniorligan WHL. Under säsongen 19/20 producerade Braden 7+35=42 poäng på 60 spelade matcher. Lägg därtill att han blev uttagen till ligans östra konferens all star team. Totalt har han spelat 185 matcher i WHL, utspridda över fyra säsonger. På dessa matcher har han producerat 16+72=88 poäng. Det här är en spelare som Rangers har stora förhoppningar för. Dem tror verkligen på att Braden ska vara en av lagets ledande backar i framtiden. 

Runda 2, val 60 – William Cuylle 

191 cm och 92 kg. Det är med andra ord ytterligare en stor spelare vi pratar om. William är en forward som är känd för att vara en tekniskt begåvad skytt. Har under de senaste säsongerna representerat Windsor Spitfires i OHL. Under den gångna säsongen producerade han 22+20=42 poäng på 62 spelade matcher. Cuylle är en av endast fyra spelare i OHL som har gjort minst 20 mål under de två senaste säsongerna som U18 spelare. Han är, delvis med tanke på sin storlek, känd för att ha en väldigt god överkroppsstyrka. Det är alltså både en teknisk spelare, som samtidigt är jobbig att möta. Precis en sådan spelartyp som Rangers vill ha. 

Runda 3, val 92 – Oliver Tärnström 

Rangers är inför framtiden i behov av centrar. Den första centern som klubben valde i årets draft var Oliver Tärnström, som representerar AIK. Under säsongen 19/20 producerade han 11+23=34 poäng på 41 spelade matcher i J20. I upptakten av nuvarande säsong har han i samma serie producerat 3+3=6 poäng på 9 spelade matcher. Oliver, son till AIK-legendaren Dick Tärnström, har under såväl föregående som nuvarande säsong hunnit med att spela matcher i A-laget i Allsvenskan. Behöver kanske bli större och starkare för att kunna ta nästa steg, men det är något som han jobbar på. Klubbtekniken anses vara en av Olivers styrkor. 

Runda 4, val 103 – Dylan Garand 

En målvakt född - 02, som närmast kommer ifrån spel med Kamloops Blazers i WHL. Under den gångna säsongen spelade Garand 42 matcher. På det blev facit 2,21 insläppta mål per match och en räddningsprocent på 92,1%. Detta får anses vara ett ganska bra facit för en målvakt i den här ligan, som är känd för att ha många offensivt skickliga spelare som kanske inte är lika bra defensivt. Lägg därtill att Dylans winning record var 28-10-3. Han beskrivs som en målvakt som bland annat är bra i sidled med sin fart och precision. Även i övrigt anses Garand vara en målvakt som är väldigt noggrann med sitt arbete. 

Runda 5, val 127 – Evan Vierling 

Den andra centern som Rangers valde i årets draft. Vierling har under de två senaste säsongerna spelat i OHL. Under säsongen 19/20 delade han upp säsongen mellan lagen Flint Firebirds och Barrie Colts. Totalt blev det 43 spelade matcher och poängproduktionen blev 14+30=44 poäng. Evan var en av 11 draftbara spelare som hade ett poängsnitt över 1 poäng per match under den gångna säsongen i OHL. 

Runda 5, val 134 – Brett Berard 

Brett Berard är en forward som under de senaste säsongerna har spelat i USA:s berömda utvecklingsprogram. Under säsongen 19/20 spelade Berard 41 matcher med USA:s U18 lag i programmets egna serie. På dessa matcher blev poängproduktionen 16+18=34 poäng. Han spelade även 13 matcher med programmets lag i den amerikanska juniorligan USHL. På dessa matcher producerades 7+11=18 poäng. Brett Berard kan beskrivas som en spelare som har sitt spelsinne som en stor styrka. När en möjlighet dyker upp, är han snabb på att agera. Han är även bra på att lura sina motståndare med falska signaler med hjälp av sin blick, samt sitt kroppsspråk. 

Runda 6, val 165 – Matthew Rempe 

Matt spelade under den gångna säsongen med Seattle Thunderbirds i WHL. Han producerade 12+19=31 poäng på 47 spelade matcher. Matt Rempe kan beskrivas som en hårt arbetande spelare som är bra på att stänga ner sina motståndare. Med sina 203 cm och 107 kg, är det en stor spelare som är jobbig att möta. Även om det defensiva arbetet är hans klart lysande styrka, så har Rempe också en viss känsla när det kommer till spel i offensiv zon. 

Runda 7, val 197 – Hugo Ollas 

Hugo Ollas är en målvakt som till vardags huserar i Linköpings organisation. Där har han gått igenom klubbens olika juniorsteg, där han nu spelar i J20. Under nuvarande säsong har han hittills noterats för 9 matcher. På dessa matcher har han noterats för snittet  2,2 i insläppta mål, samt 90,6% i räddningar. 18/19 är en framstående säsong i Ollas juniorkarriär. Då utsågs han nämligen till J18-seriens bästa målvakt, samt spelade ungdomslandskamper. Med sina 202 cm och 108 kg, är Hugo en stor målvakt som kan använda sin storlek till att skära av vinklar och behöver därmed inte göra så många onödiga rörelser. 

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952020-10-30 13:37:00
Author

Fler artiklar om NY Rangers