Lagbanner
Ingen skräll under draftens första dag
Alexis Lafreniére valdes som nummer ett av New York Rangers.

Ingen skräll under draftens första dag

Rangers gjorde det väntade och valde Alexis Lafreniére.

Ända sedan det stod klart att New York Rangers skulle få förstavalet i årets NHL-draft, har det mesta av snacket handlat om att klubben skulle påskynda sin rebuild rejält i och med att de kunde välja supertalangen Alexis Lafreniére. Det uppstod ändå vissa rykten. Skulle Rangers kunna tänka sig att byta bort förstavalet, i utbyte mot en redan färdig världsstjärna? Det dök även upp ett svagt rykte om att de skulle skrälla och istället välja Quinton Byfield, eftersom klubben anses ha behov av en center. 

Dessa rykten tog Rangers med ro samt sköt ned dessa under draftens första dag. Detta i form av att dem gjorde det förväntade valet och draftade Lafreniére. Det är en väldigt stor talang, som besitter många fina egenskaper. Han har haft en väldigt framgångsrik karriär som junior. Under den gångna säsongen producerade Alexis 35+77=112 poäng i den kanadensiska juniorligan QMJHL. Lägg därtill att han som lagkapten producerade 4+6 poäng i JVM för ett Kanada som dessutom vann guld. Lafreniére utsågs dessutom till turneringens bästa spelare. 

När det var dags för val nummer 19 i den första rundan, annonserades en trade. Det var Rangers som var i farten och bytte bort val 22 samt val 72 (tredje rundan) till Calgary, för att istället alltså få val nummer 19. När ett lag tar ett sådant beslut brukar det betyda en sak, att de är ute efter en speciell spelare. Rangers draftade med detta val den tuffa backen Braden Schneider. Med sina 187 cm och 95 kg, är Schneider en stor och fysisk back som inte tvekar på att gå in i tuffa närkamper. Han har under de senaste säsongerna representerat Brandon Wheat Kings i den kanadensiska juniorligan WHL. Under säsongen 19/20 producerade Braden 7+35=42 poäng på 60 spelade matcher. 

Video: Supertalangen vald som nummer ett + Höjdpunkter från Lafreniére i JVM 

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952020-10-07 20:21:00
Author

Fler artiklar om NY Rangers