Lagbanner
JVM är över - så gick det för Rangers-talangerna
Nils Lundkvist spelade mycket bra under JVM.

JVM är över - så gick det för Rangers-talangerna

Nyligen avslutades JVM. Rangers hade med fem prospects i turneringen och här sammanfattas det kort om hur det gick för dem.

Följande Rangers-talanger deltog i JVM 

Nils Lundkvist, Sverige – Sverige tog hem bronset under denna säsongs upplaga av JVM. Nils var från sin backposition en väldigt viktig del av detta lag. Med sin blick för spelet och sitt utmärkta passningsspel var han en av de bästa backarna i hela turneringen. Rangers ledning är nog väldigt nöjda med att hans fina utvecklingskurva fortsatte även under JVM. Poängmässigt producerade Lundkvist 1+7 poäng på 7 spelade matcher. Bra genomförd turnering! 

Karl Henriksson, Sverige – Den tredje länken i kedjan med supertalangerna Lucas Raymond och Alexander Holtz. Fick därför kanske inte riktigt samma uppmärksamhet som sina kedjekamrater, men Henriksson gjorde en väldigt solid insats under turnering. Jobbar för det mesta på i det tysta och var mycket bra på att skapa ytor åt de andra. Visade under turneringens gång att han även besitter fina tekniska kvalitéer. Producerade 1+2 poäng på 7 spelade matcher. 

Nico Gross, Schweiz – Blev skadad under turneringen och spelade därför inte alla matcher. Trots detta så hann Nico visa att han fortsätter ta fina kliv i sin utveckling. Var en trygg punkt i laget och spelade för det mesta på ett säkert sätt. Visade prov på teknisk skicklighet när han gjorde ett snyggt mål mot Sverige. Det var hans enda poäng under turneringen, men han spelade också bara 3 matcher. Schweiz som lag åkte ut i kvartsfinalen, efter att ha förlorat med 1-3 mot Ryssland. 

Zac Jones, USA – Den spelskicklige backen stod för en bra insats under turneringen. Transporterade pucken på ett bra sätt och hittade även vägar för att ta sig själv till skottlägen. Var därför en viktig del av laget i ett USA som slogs ut i kvartsfinalen efter att ha förlorat med 0-1 mot Finland. Jones producerade 1+1 poäng på 5 spelade matcher. 

K’Andre Miller, USA – Den tvåvägsspelande backens prestationer under turneringen var lite som en berg och dalbana. Ena stunden kunde han spela otroligt bra, för att sen slå felpassningar till motståndarna. Totalt sett stod han dock för en godkänd insats. Fick den stora äran att vara assisterande lagkapten och med det kom ett stort förtroende av tränarna. Miller som tidigare har varit känd som en offensiv pjäs, fick även mycket speltid i boxplay. Produktionsmässigt kom han upp i 0+2 poäng på 5 spelade matcher. 

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952020-01-07 14:56:00
Author

Fler artiklar om NY Rangers