Lagbanner
Lundkvist vinner Salming Trophy

Lundkvist vinner Salming Trophy

Den talangfulla backen tilldelades under förra veckan den prestigefyllda utmärkelsen.

New York Rangers talangfulla prospect Nils Lundkvist, till vardags i Luleå Hockey, har haft en fortsatt fin utvecklingskurva den här säsongen. 14+18=32 poäng på 52 spelade matcher i grundserien. I och med den produktionen slog Nils personligt poängrekord i grundserien av SHL. Han får stort förtroende av Luleå och får spela i många avgörande situationer. För sina prestationer den här säsongen har Lundkvist, av legendaren Börje Salming själv, utsetts till 2021-års vinnare av Salming Trophy. Utmärkelsen ges årligen ut till den bästa svenskfödda backen i SHL:s grundserie. 

“Trots sina unga år är Nils redan en komplett spelare, men som kommer att bli ännu bättre. Han flyttar pucken snabbt, har ett giftigt skott i power play. Är effektiv i egen zon. Det går så lätt för Nils – han leker ishockey”, säger Börje Salming om Lundkvist. 

Nils själv säger följande till Luleås hemsida: 

“Jag är oerhört hedrad, att Börje tror på mig är verkligen stort. Jag kan få rysningar när jag ser på video-klipp hur han hyllades med minutlånga stående applåder under Canada Cup 1976”. 

New York Rangers noterade utmärkelsen och har uttryckt stolthet över sin talang. Att Lundkvist stannade kvar i SHL den här säsongen, ses av många experter som någonting som kommer innebära att han har en större chans att få en ordinarie tröja i NHL under nästa säsong. Rangers är nöjda med hans utveckling och kommer med största sannolikhet vilja att han åker till USA i sommar och försöker ta en plats. 
 

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952021-04-15 18:01:00
Author

Fler artiklar om NY Rangers