NY Rangers - Carolina
4 - 3

Mika i nyckelroll när Rangers vann mot Carolina

Femte raka för Rangers. Storshow av Mika Zibanejad. Blueshirts är en match närmare bragden.

Öppningsmatchen i den så efterlängtade serien mellan President's Trophy vinnaren New York Rangers och ligans 30:e sämsta lag, Carolina Hurricanes, slutade med seger för Rangers, som lyckades ta ledningen med 1-0 i matcher efter seger med 4-3.

Det var framför allt ett mördande powerplay och en magisk Mika som sänkte Carolina. Efter första perioden stod det 3-1 till Rangers – två av målen kom i just numerärt överläge. Första perioden innebar också två mål och ett assist för Mika från Huddinge, som också var ruggigt nära ett hattrick i första perioden, då han kom fri med Canes-målisen Andersen, men valde att droppa pucken tillbaka till Artemi Panarin som inte kunde få in pucken.

Slutresultatet 4-3 kan tyckas spegla en jämn match. Och ja, det är två av ligans bästa lag. Men Canes har ingen anledning att vara nöjda med prestationen i Madison Square Garden. Carolina var pinsamt bleka i powerplay och gav bort matchen i PK efter ett par dumma utvisningar.
Inget av Hurricanes mål var något att skriva hem om. En puck som studsade på Alexis Lafreniéres klubba, ett friläge när Rangers sjabblade i ett byte, och slutligen ett grötmål som hade fått en regnig tipsextramatch från 80-talet att rodna.

Rangers å sin sida hade en matchplan som man höll sig till. Man lyckades ta ledningen och man såg till att hålla den. I numerärt överläge är man så pass farliga att Canes kommer tvingas spela försiktigt resten av serien – bränt barn skyr eld. Bränt barn förlorar hockeymatcher.

Att Frederik Andersen släppte in tre puckar på matchens sju första skott Bode få Rod Brind-Amour att åtminstone fundera på alternativ i kassen.

Rangers spelade precis som de gjort hela året. Ekonomiskt och smart utan att det blir tråkigt. Ta ledningen och behåll den. Vinn matchen. Att det sen ser jämnt ut på scoreboarden spelar ingen roll. Motståndarna går därifrån och muttrar något om att de ”nästan vann”. Pyttsan.

Om Rangers fortsätter i den här stilen kan det bli en kort matchserie.