Lagbanner
KeyBank Center, 2023-10-13 01:00

Buffalo - NY Rangers
1 - 5

New York Rangers körde över Sabres i premiären
Chris Kreider gjorde två mål för Rangers när blåskjortorna körde över Buffalo i premiären

New York Rangers körde över Sabres i premiären

Svajig försäsong. Ny coach. Ifrågasatta kids. Frågorna var många när Rangers gled in på isen på Keybank Center i Buffalo i natt. Men tvivlarna tystades direkt. Och sen igen, igen, igen och igen.

TV: NY Rangers vann klart mot Buffalo – Zibanejad med tre assist
 


Det var näst intill en Hollywood-saga att just ifrågasatte framtidslöftet Alexis Lafreniere fick göra New York Rangers första mål för säsongen, framspelad av de nya kedjekamraterna Chytil och Panarin. Lafreniere spelade för övrigt en riktigt bra match med tre skott på mål och två pluspinnar. 

Att sen Chris Kreider och Artemij Panarin hann göra varsitt mål innan Sabres Peterka reducerade till 3-1 klagar man ju inte heller på. 

Tredje perioden blev även den en succé för Rangers, då Kreider fick sitt andra mål och kaptenen Jacob Trouba satte slutresultatet 5-1 i tom bur. 
Lafreniere hyllas av lagkamraterna efter säsongens första Rangers-mål.

Värt att nämna är att vår egen Mika Zibanejad stod för hela tre assist. Framför allt framspelningen till Kreiders andra mål var en riktig skönhet som är värd att se om många gånger. 
Mellan stolparna gjorde Igor Shestiorkin en bragdinsats med 24 räddningar med .960 i räddningsprocent. 

Att Rangers inleder säsongen med en storseger på bortais är givetvis kanon. Men när man ser sättet de vinner första matchen finns det anledning till att bli glad i magen. 

Storproduktion från de äldre stjärnorna och mål direkt av Lafreniere. Det hade knappt kunnat bli bättre. Dessutom mot ett hajpat Buffalo som många tror kommer bli säsongens stora framgångssaga. 

Att Rangers inleder säsongen med en storseger, fyra olika målskyttar och en storspelande målvakt bådar gott inför säsongen. Nu väntar vi bara att på Kaapo Kakko ska börja producera i förstakedjan. Men med tanke på Mika och Kreiders produktion i natt lär det inte ta lång tid innan även Kakko tar plats i målprotokollet. 

Karla Lindahlkarlanderslindahl@gmail.com2023-10-13 10:52:00
Author

Fler artiklar om NY Rangers