Lagbanner
NHL-draften genomförd - Dessa spelare valde Rangers
Rasmus Larsson under en juniorlandskamp i Ängelholm.

NHL-draften genomförd - Dessa spelare valde Rangers

New York Rangers valde några intressanta spelare under årets draft.

Den årliga NHL-draften har precis genomförts och många talanger kom ett steg närmare sin stora dröm om att spela i världens bästa hockeyliga. För New York Rangers del hade de ett val i den första rundan (23:e totalt), men i övrigt hade man inga tidiga val. Trots detta lyckades klubben välja några intressanta spelare som mycket väl skulle kunna ha en framtid på Manhattan.  

Gabriel Perreault 

Född: 7 Maj 2005. Sherbrooke, Quebec, Kanada. 

Position: Forward 

Skjuter: Vänster 

Draftad från: U.S National Team Development Program (USNTDP). Val 23 totalt i den första rundan. 

Längd: 180 cm 

Vikt: 75 kg 

Med sitt första val i draften valde Rangers den offensiva talangen Gabriel Perreault. Gabe har ett unikt hockey-iq och under draften var det dessutom någon expert som menade att det här var den smartaste spelaren i hela draften. Det säger en hel del. Hans kreativitet och förmåga att förutse spelet, gör honom till ett stort hot i det offensiva spelet. Hittills under karriären har han gjort sig känd som en riktig poängmakare. Under den gångna säsongen blev han dessutom historisk som den spelare som har producerat mest poäng under en säsong i USNTDP. Det blev 53+79=132 poäng på 63 spelade matcher. Med det överträffar han bland annat storstjärnan Auston Matthews. Dessutom gjorde Perreault 19+26=45 poäng på 23 spelade matcher i USHL för programmets räkning. Det är ett otroligt facit. Han representerade USA i U18-VM och där blev det 5+13=18 poäng på 7 spelade matcher från Gabes klubba. USA vann dessutom guld i turneringen.  

Gabriel Perreault besitter som sagt många positiva egenskaper i det offensiva spelet och har potential att kunna bli en väldigt bra playmaker för Rangers. För att kunna bli en bra och långvarig spelare i NHL behöver han dock utveckla sitt defensiva spel. I scoutrapporter inför draften gick det att läsa om att det defensiva arbetet är en svaghet. Totalt sett är det här en väldigt intressant spelare som New York har draftat. Under säsongen 23/24 kommer han att spela för Boston College. 

Drew Fortescue 

Född: 28 April 2005. Pearl River, New York, USA. 

Position: Back 

Skjuter: Vänster 

Draftad från: U.S National Team Development Program (USNTDP). Val 90 totalt i den tredje rundan.  

Längd: 188 cm 

Vikt: 80 kg 

Drew Fortescue kan beskrivas som en väldigt spelskicklig back. Hans främsta egenskap är hans skarpa passningar i såväl trånga ytor som i det lite mer öppna spelet. Drew är skicklig på att transportera pucken och sätta sina lagkamrater i bra lägen. Fortescue är skicklig även i det defensiva spelet. Han är fysisk men på ett kontrollerande sätt. Han störtar inte fram mot sina motståndare hur som helst, utan hans beslut är allt som oftast väldigt genomtänkta. Han styr ut motståndarnas forwards mot sämre lägen och nyper till när de inte längre har lika god kontroll på pucken. Drew har potential till att bli en väldigt nyttig defensiv back på NHL-nivå och hans spelsinne och passningar gör att han alltid kommer att vara ett hot även i det offensiva spelet. Till kommande säsong gör han Gabriel Perreault sällskap på Boston College. Även Fortescue var med i det USA-lag som under säsongen vann U18-VM. 

Rasmus Larsson 

Född: 9 Februari 2004. Hässelby, Sverige. 

Position: Back 

Skjuter: Vänster 

Draftad från: Västerås IK J20. Val 152 totalt i den femte rundan. 

Längd: 190 cm 

Vikt: 91 kg 

Rasmus Larsson har på juniornivå i Sverige varit en poängproducerande back. Under den gångna säsongen producerade han 16+18=34 poäng på 50 spelade matcher i J20:s grundserie. I slutspelet blev det 3+2=5 poäng på 6 spelade matcher. Under säsongen gjorde han dessutom landskamper för Sveriges U20 och U19. Rasmus är alltså en offensivt skicklig back och med sin storlek blir han jobbig för motståndarnas forwards. Larsson har bestämt sig för att spela i det amerikanska college-systemet och kommer således inte att spela seniorhockey på elitnivå i Sverige innan han åker över Atlanten till säsongen 24/25, då han ska representera Northern Michigan University. 

Dylan Roobroeck 

Född: 27 Juli 2004. London, Ontario, Kanada. 

Position: Center 

Draftad från: Oshawa Generals, OHL. Val 178 totalt i den sjätte rundan. 

Längd: 200 cm 

Vikt: 93 kg 

Normalt sett brukar det vara svårt för spelare i den här storleken att ha någon större grad av skicklighet, men det finns undantag och just ett sådant undantag är Dylan Roobroeck, Han är en smart spelare som har sitt passningsspel som sin största styrka. Med sin storlek är Dylan starkt i tekningscirkeln och vinner ofta sina tekningar på ett skickligt sätt. I det defensiva spelet använder han sin räckvidd till att bryta passningar och peta undan pucken från snabba motståndare. Roobroeck visar potential i både offensiv och defensiv zon, men behöver förbättra sin snabbhet och koordination om han ska kunna utveckla sitt spel och ta sina positiva egenskaper till nästa nivå. 

Ty Henricks 

Född: 28 Juni 2005. Mission Viejo, Kalifornien, USA. 

Position: Forward 

Draftad från: Muskegon Lumberjacks, USHL. Val 183 totalt i den sjätte rundan. 

Längd: 195 cm 

Vikt: 93 kg 

Under den gångna säsongen spelade Ty Henricks i den amerikanska ligan USHL. Där delade han på säsongen i två olika klubbar, Fargo Force och Muskegon Lumberjacks. Totalt blev det 9+10= 19 poäng på 47 spelade matcher. Henricks kommer att studera och spela hockey i det amerikanska college-systemet, även om det dröjer till säsongen 25/26. Då kommer han att representera Western Michigan University. 

TV: Huvudtränaren lämnade Rangers efter Stanley-cuputtåget
 

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952023-07-01 22:32:00
Author

Fler artiklar om NY Rangers