Lagbanner
Nils Lundkvist blir Luleå trogen

Nils Lundkvist blir Luleå trogen

Rangers talangfulla prospect väljer SHL framför Nordamerika.

11+20 poäng på 45 spelade matcher, utsedd till SHL:s bästa junior, ett framgångsrikt JVM och debut i Tre Kronor. Detta är några av alla de saker som den spelskickliga backen Nils Lundkvist var med om under säsongen 19/20. Det var med andra ord en väldigt framgångsrik säsong för hans del. Det var därför många som trodde att Nils skulle försöka sig på att ta nästa steg och ta en plats i New York Rangers till kommande säsong. Nu står det dock klart att det inte blir så. Han har istället skrivit på för en ny säsong med Luleå i SHL. 

“ - Vi har diskuterat fram och tillbaka kring framtiden, där agenterna gjort det mesta jobbet. Och jag har kommit fram till att det känns bäst för mig att stanna ytterligare en säsong i Luleå Hockey. Det innebär att jag kommer kunna samla på mig än mer erfarenhet till den dagen jag åker över. Dessutom om man ser till hur läget är i världen just nu så känns det här bäst för mig”, säger Lundkvist till Luleås hemsida. 

I en tid då många unga hockeyspelare vill åka över så tidigt som möjligt till Nordamerika, får detta ses som ett väldigt moget beslut. I Luleå kommer Lundkvist fortsätta att vara en av lagets absolut viktigaste spelare och därmed få mycket istid. Detta kommer göra honom mer redo för att direkt börja spela i NHL när han väl åker över, istället för att börja i AHL.

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952020-06-29 19:59:00
Author

Fler artiklar om NY Rangers