Lagbanner
2021-11-26 19:00

Boston - NY Rangers
2 - 5

NY Rangers står som vinnare igen
Kreider fortsätter leda Rangers framåt.

NY Rangers står som vinnare igen

Lagmaskinen fortsätter att rulla vidare. NY Rangers tog sin sjunde vinst på de åtta senaste matcherna. De är glödheta och ligger nu i toppen av sin division.

Det var en seg start på matchen, där skottstatistiken summerades till 17-4 i Bostons favör efter första perioden. Perioden i sig var däremot jämnare än vad skotten visar, då Rangers tex hade mer tid i offensiv zon. När visselpipan löd för periodpaus stod det 1-1 efter ett sent kvitteringsmål signerat av Ryan Strome på framspelning av Panarin. 

I andra perioden klickade maskineriet i och det blev en jämnare hockey med högre intensitet och fysiskt spel. Båda lagen kändes varma i kläderna och fulla med energi. Högt underhållningsvärde helt enkelt. Rangers började ta fler skott och det resulterade senare i ytterligare ett kvitteringsmål till ställningen 2-2. Dryden Hunt kunde slå in en retur i öppen bur efter ett stenhårt slagskott av Ryan Lindgren. 

I tredje var det dags för Gauthier-show. Med två briljanta framspelningar serverade han Panarin samt Lafreniere för 3, respektive 4-2. Snacka om att tacka och bocka för förtroendet från tränare Gallants sida. Det blev nervkittlande mot slutet, men Rangers kunde rida ut stormen genom en lugn Shesterkin och en puck över hela planen från Troubas blad i tom målbur.

Nu står Rangers på 29 poäng (13-4-3) efter 20 spelade matcher, vilket är ett magnifikt resultat och som många inte trodde på när säsongen inleddes. Återstår att se om de kan fortsätta på vinnarspåret när de möter Islanders på nytt, natten mot måndag svensk tid.

Erik Landsjöerik.landsjo@gmail.com2021-11-26 22:58:20
Author

Fler artiklar om NY Rangers