Lagbanner
Nytt kontrakt för Mika Zibanejad

Nytt kontrakt för Mika Zibanejad

Under söndagskvällen blev det officiellt att Mika Zibanejad skriver på ett nytt 8-årskontrakt värt runt 600 miljoner kronor med New York Rangers.

Det har spekulerats i vad som skulle hända med Rangers centersida efter den här säsongen. Både Mika Zibanejad och Ryan Strome går in på sitt sista år på deras nuvarande respektive kontrakt. Men idag, med bara tre dagar kvar till säsongsstart, blev det officiellt att Zibanejad blir kvar länge på Manhattan. Enligt Larry Brooks på New York Post har han skrivit på ett 8-årskontrakt med en årslön runt 8,5 miljoner dollar. 

Under sommaren 2016 bytte Rangers till sig Zibanejad och under sin tid i organisationen har han vuxit ut till en stor publikfavorit i Madison Square Garden, men han är även väldigt uppskattad av ledningen i organisationen.
- Sedan han kom till laget 2016 har Mika växt fram till en av de bästa spelarna i NHL. Vi är lyckligt lottade att han tillhör Rangers organisation och är exalterade att han kommer att fortsätta sin karriär i New York, sade General Manager Chris Drury till Rangers hemsida.

Under sina fem första säsonger i organisationen har Zibanejad varit en av de främsta poängplockarna och har vunnit den interna skytteligan i laget de senaste fyra säsongerna. Totalt under sin NHL-karriär har han producerat 434 poäng, fördelat på 200 mål och 234 assist.





 

Anton Johansson2021-10-10 20:31:33
Author

Fler artiklar om NY Rangers