Lagbanner
Patrick Kane till New York Rangers

Patrick Kane till New York Rangers

New York Rangers byter till sig den eftertraktade storstjärnan.

Diskussionen om Patrick Kanes vara eller icke vara i Chicago Blackhawks har pågått under hela säsongen. Skulle han stanna eller skulle han bli involverad i en trade? Kane har haft en fullständig no trade-klausul, vilket innebär att han inte har kunnat bli bortbytt till ett lag som inte han själv har godkänt. Rangers har ryktats vara en väldigt stark kandidat till att värva in Patrick Kane och nu står det klart att han ansluter sig till Manhattan-klubben som en del av en trade mellan dem och Chicago samt Arizona Coyotes. I sin helhet erhåller respektive klubb följande: 

New York Rangers 

Patrick Kane, Cooper Zech 

Chicago Blackhawks 

Andy Welinski, Vili Saarijärvi, ett val i andrarundan av draften 2023 (kan bli till val i förstarundan 2024 eller 2025 om Rangers går till konferensfinal i årets slutspel), ett val i fjärderundan av draften 2025 

Arizona Coyotes 

Ett val i tredjerundan av draften 2025 

Arizona tar 25% av Kanes lönetaksträff. 

Den tekniska och poängstarka Kane har efter alla sina säsonger i Chicago fått status som en riktig legend i klubben. På meritlistan finns bland annat 3 Stanley Cup-titlar. Under den här säsongen har han producerat 16+29=45 poäng på 54 spelade matcher. Patrick Kanes nuvarande kontrakt gäller säsongen ut, sedan blir han free agent om han inte skriver på ett nytt avtal innan dess.

TV: Så borde Rangers använda Patrick Kane

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952023-03-01 23:57:00
Author

Fler artiklar om NY Rangers