Lagbanner
Positiv säsongsinledning för Rangers
Det har varit en väldigt positiv inledning av säsongen för Mika Zibanejad!

Positiv säsongsinledning för Rangers

Hur ska det gå? Det är den stora frågan som många förväntansfulla supportrar till New York Rangers ställer sig inför denna säsong. Svaret på det vet vi inte redan nu, men inledningen har varit väldigt positiv.

För exakt en vecka sedan skulle laget inleda sin NHL-säsong med att möta Winnipeg Jets på hemmaplan. Många var väldigt laddade på att få se hur laget skulle stå sig. Spelare som Kakko, Panarin och Zibanejad var många väldigt nyfikna på att få se. Det skulle visa sig bli en lyckad premiär, detta då laget vann med 6-4. Det var en väldigt händelserik match som var rolig att kolla på, men lagens coacher kanske inte var lika nöjda med spelet. Rangers visade direkt att de har fått ett stort lyft i det offensiva spelet, mycket av det är förstås tack vare superstjärnan Artemi Panarin. Fansen fick direkt se prov på att Panarin och Zibanejad kommer att bli en väldigt bra duo. Mika gjorde 1+3 poäng i denna match.

Match nummer två var mot Ottawa Senators på bortaplan. Zibanejad skulle få anledningar att minnas denna afton. Han lyckades nämligen göra ett hattrick och dessutom få ett assistpoäng. Matchen slutade med en 4-1 seger för Rangers och Zibanejad var således inblandad i varje mål som laget gjorde. Även i denna match gjorde hela laget en bra insats.

Dessa två matcher är de enda som laget har hunnit spela. Inledningen har således varit väldigt positiv för Rangers. Självklart finns det många saker att jobba på, men för första gången på väldigt länge har laget spelat så bra så att supportrarna verkligen längtar till att få se laget igen. Nästa chans till det är på lördag, då Rangers möter Edmonton Oilers hemma i Madison Suare Garden. Matchen är planerad till att börja 19:00, svensk tid, så en bra tid för alla svenska supportrar som vill se matchen på tv eller annan plattform!

Noterbara saker från säsongsinledningen 

Mika Zibanejad 
Har inlett säsongen väldigt övertygande och ligger i skrivande stund på förstaplats i NHL:s poängliga med sina 4+4 poäng efter endast två spelade matcher. Mycket imponerande!

Trade
New York Rangers har valt att skicka iväg Vladislav Namestnikov till Ottawa i utbyte mot backen Nick Ebert och ett fjärdeval i draften 2021. Detta görs till största delen för att frigöra löneutrymme.

Artemi Panarin
Har redan nu visat att han kommer ha en väldigt stor påverkan på Rangers offensiva spel. Har hunnit visa upp sin kreativitet och fick göra första målet redan i premiären.
 



 

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952019-10-10 14:44:40
Author

Fler artiklar om NY Rangers