Rangers blev krossade av hungriga Devils

Tung kväll för New York i Prudential Center.

Första perioden:

New York Rangers åkte den här kvällen till andra sidan Hudsonfloden för att möta New Jersey Devils. Matchen inleddes lite fram och tillbaka spelmässigt, men där Rangers tidigt testade Devils målvakt Jonathan Bernier. Trots chanserna, var det hemmalaget som skulle göra matchens första mål. 1-0 kom efter 04:29, då P.K Subban backade in från den högra sargkanten strax innanför blålinjen med pucken och tryckte till med ett hårt skott. Pucken styrdes via försvarande spelare innan den gick in bakom Rangers målvakt Igor Shesterkin.

Olyckan skulle fortsätta för New York. Bara ett par minuter senare gjorde nämligen hemmalaget nästa mål i matchen och detta i ett powerplay. Svenske supertalangen Alexander Holtz pangade på med ett skott från den vänstra tekningscirkeln som uppoffrande täcktes av Rangers försvarare. Pucken hamnade dock istället hos Janne Kuokkanen, som snabbt skickade in pucken i mål. Tuff start för Rangers, som nu alltså låg under med 2-0.

New York skapade ett par farliga chanser. Bland annat fick Morgan Barron ett farligt skottläge, men han lyckades inte få in pucken. När halva perioden var spelad, tog Devils över spelet och tillbringade en del tid i offensiv zon. Detta skulle också resultera i ett 3-0 mål. Den skickliga backen Dougie Hamilton knäppte till med ett skott från blålinjen, som styrdes av Tyce Thompson. Först räddar Shesterkin, men Thompson var snabbt med på returen och kunde skicka in pucken i mål.

Med tre minuter kvar av perioden lyckades Rangers få till en reducering, efter ett fint svenskt samarbete. I powerplay dukade spelskickliga backen Nils Lundkvist upp för Mika Zibanejad, som från sin position i den vänstra tekningscirkeln tryckte till med ett hårt skott som snyggt satt i det högra krysset. 3-1 på tavlan, vilket också var ställningen efter den första perioden. Perioden var spelmässigt ganska jämn, men där New Jersey var mer effektiva på sina chanser.

Andra perioden:

Rangers fick, efter bara ett par minuter, chansen att spela ett 5 mot 3 powerplay. Laget visar dock upp ett svagt spel och lyckades därför inte ta tillvara på chansen som gavs. Svagt spel var något som New York också visade upp vid hemmalagets 4-1 mål efter 06:06. Under en avvaktande utvisning kunde New Jerseys Colton White snyggt lägga upp för målskytten Tomas Tatar, som från den högra tekningscirkeln tryckte till med ett direktskott. Shesterkin hann inte med i sidledsförflyttningen och fick se pucken passera in i mål.

Med halva perioden spelad, kändes matchen för tillfället något avslagen. Det bjöds inte på något blixtrande spel från något av lagen och det skapades inte några chanser av den farliga kalibern. Det märktes väl helt enkelt att det var en träningsmatch. I den här vevan passade Rangers också på att byta målvakt. Ut med Igor Shesterkin och in med slovaken Adam Huska.

När New Yorks back Zac Jones drog på sig en utvisning, lyckades Barclay Goodrow omgående slita sig loss till ett friläge. Nyförvärvet lyckades inte ta tillvara på läget, då Jonathan Bernier var med på noterna och kunde rädda.

Slutminuterna av perioden innehöll inte något underhållande spel. Det hände ingenting mer av värde och ställningen var därmed 4-1 efter två spelade perioder.

Tredje perioden:

I periodens inledande minuter fick Rangers dubbla chanser till att spela powerplay. Laget lyckades dock inte ta tillvara på något av de här tillfällena. Noterbart var i alla fall att Nils Lundkvist fortsatte att matchas hårt under den här spelformen. Tränarstaben visade att de har förtroende för honom.

Efter 07:26 satte New Jersey spiken i kistan med sitt 5-1 mål. Målskytt den här gången blev Pavel Zacha. Hemmalaget kändes mer hungriga än Rangers och ledningen fick därför ses som rättvis.

Sedan följde en lång stund av Hawaii-hockey. Spelet gick mycket fram och tillbaka och lagen turades om att skapa chanser. I matchens slutskede visade New York upp en sida som var ganska pinsam att bevittna. Ett otroligt slappt försvarsspel resulterade i att hemmalaget kunde gå upp till en 7-1 ledning innan matchen var över. De sista två målen gjordes av Jimmy Vesey och Dawson Mercer. I slutändan blir Rangers överkörda i den här matchen. Laget var alldeles för ineffektiva under perioder i matchen där de borde ha gjort mål för att kunna ha en chans. New Jersey Devils vinner matchen fullt rättvist.

Matchfakta:

Första perioden: 1-0 (04:29) P.K Subban (Michael McLeod, Chase De Leo). 2-0 (06:34) Janne Kuokkanen (Alexander Holtz, P.K Subban). 3-0 (12:50) Tyce Thompson (Dougie Hamilton). 3-1 (16:41) Mika Zibanejad (Nils Lundkvist, Barclay Goodrow).

Andra perioden: 4-1 (06:09) Tomas Tatar (Colton White, Pavel Zacha).

Tredje perioden: 5-1 (07:26) Pavel Zacha (Dougie Hamilton, Tomas Tatar). 6-1 (16:34) Jimmy Vesey. 7-1 (17:21) Dawson Mercer.

Skott: 34-25

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952021-10-02 07:21:00