2 - 1

"Rangers kunde inte stå emot hemmalagets anstormning"

Spaningslista från New Yorks svidande förlust mot Carolina.

Svårt, men inte omöjligt

New York Rangers tog tillslut hem den första slutspelsrundan mot Pittsburgh efter ett avgörande i förlängningen av den sjunde matchen. Stor matchhjälte blev den ryska stjärnan Artemiy Panarin, som gjorde det avgörande 4-3 målet i förlängningen. Nu väntar Carolina Hurricanes i den andra slutspelsrundan. Det blir en svår nöt att knäcka för Rangers, men inte alls ett omöjligt uppdrag. Carolina är ett välbyggt lag med skickliga spelare på flera positioner och ska mötas med respekt. Om New York fortsätter med samma energirika spel så kan de helt klart ge den här matchserien en ärlig chans. Fansen hoppas även på att stjärnorna i laget nu har kommit igång på allvar och hittat slutspelsformen.

Ungdomlig framfart

Efter sju spelade minuter tog Rangers ledningen med 0-1. Målet tillkom efter att Alexis Lafreniere bröt en passning i mittzon och störtade fram. Väl inne i offensiv zon spelade han i ett perfekt läge över till Filip Chytil som klippte till direkt. Pucken gick in bakom Carolinas målvakt Antti Raanta och ledningen var ett faktum. “Kids-kedjan” med Lafreniere, Chytil och Kakko har verkligen inlett slutspelet på ett strålande sätt. Trots att de är med om sitt första NHL-slutspel någonsin, visar dem inte någon form av rädsla och de spelar med mycket energi och kreativitet.

En bra start

New York fick gå in till första pausvila med sin 0-1 ledning och det var fullt rättvist. De spelade bra och pressade ner Carolina, vilket resulterade i att de kunde skapa flera farliga chanser. Hemmalaget Hurricanes ska nog vara glada för att Antti Raanta hade en bra inledning av matchen. Han gjorde några riktigt svettiga räddningar och såg till att gästernas ledning inte var större.

Tufft spel

Efter två spelade perioder stod det klart att Carolina försökte få New Yorks skickligare spelare ur balans. De gick till exempel hårt åt Adam Fox och gav honom ett par proppar. Hemmalaget stod för ett tufft, men inte fult, spel. Detta kunde gästerna vid tillfället hantera på ett bra sätt.

Bra defensiv

Efter två spelade perioder ledde Rangers fortfarande med 0-1. Deras för kvällen starka defensiv var en nyckelfaktor till det. Carolina hade svårt att skapa farliga lägen och de skott som New Yorks målvakt Igor Shesterkin fick emot sig, kunde han rädda utan några större problem.

Tillbakapressade

Under den första halvan av den tredje perioden hade Carolina verkligen vaknat till liv. Nu var det istället Rangers tur att bli tillbakapressade och Igor Shesterkin sattes på prov. Hittills under matchen hade New York visat upp en stark defensiv och det var viktigt att det fortsatte om de skulle kunna klara sig ur anstormningen utan ett insläppt mål.

Utjämnat

Carolina fortsatte att pressa på och det märktes att New Yorks krafter blev påverkade av detta. Hurricanes skapade chans efter chans och tillslut skulle det komma att ge utdelning. Med ett par minuter kvar av den tredje perioden blev den finska stjärnan Sebastian Aho målskytt och matchen var därmed utjämnad. 1-1 var ställningen efter ordinarie tid och matchen togs därmed vidare till förlängning.

Förlust

New York Rangers förlorar tillslut den här matchen med 2-1 efter förlängning. De två första perioderna tillhörde Rangers, medans den tredje helt klart tillhörde Hurricanes. Rangers kunde inte stå emot hemmalagets anstormning och kvitteringen till 1-1 kom därför inte som någon överraskning. I en förlängning kan det gå lite hur som helst och den här gången blev det alltså Carolina som drog det längsta strået och tar därmed ledningen med 1-0 i den här matchserien.

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952022-05-19 06:27:00