4 - 3

Rangers segrade efter avgörande i förlängning

Spaningslista från Rangers rivalmöte mot New Jersey.

Slaget om Hudson

New York Rangers mot New Jersey Devils eller “slaget om Hudson river” som man också kan kalla det. De här rivalerna gillar inte varandra och stämningen runt matcherna mellan dessa lag brukar därför bli intressanta. I den förra matchen vann New Jersey med 3-5 och nu väntade alltså ett nytt möte lagen emellan i Madison Square Garden. New Jersey är ett av NHL:s bästa lag för tillfället och således en svår nöt att knäcka för Rangers.

Jobbig start

Fem minuter in i matchen hade New Jersey skaffat sig en 0-2 ledning. Vid 0-1 hamnade pucken hos gästernas back Jonas Siegenthaler efter en vunnen tekning och pucken han lade ner mot mål letade sig hela vägen in bakom en väldigt skymd Igor Shesterkin. Det är möjligt att pucken dessutom ändrade riktning och tillsammans gjorde de här anledningarna det svårt för Shesterkin.

Vid 0-2 hade New York väldigt stora problem med att få ut pucken ur egen zon. Ett snabbt New Jersey högg till direkt och Jack Hughes kunde jobba fram pucken till målskytten Dawson Mercer. En jobbig inledning för Rangers och hemmapubliken var såklart missnöjda med detta.

Dåligt med skott

New York hade stora problem med sitt offensiva spel i matchens inledande minuter. Faktum är att halva perioden hann spelas innan hemmalaget fick till ett skott på mål. Det är inte acceptabelt, särskilt inte på hemmaplan.

Reducering

Efter 18:25 inledde även New York sitt målskytte för den här matchen. En snabb omställning resulterade i att Vincent Trocheck spelade över till Chris Kreider som direkt klippte till med ett skott som gick in i mål. Ett vackert anfall för Rangers och den viktiga 1-2 reduceringen var ett faktum. Målet innebar att Kreider har gjort poäng i 11 raka hemmamatcher. Den senaste spelaren som hade en längre svit var Jaromir Jagr, som gjorde poäng i 12 raka hemmamatcher under säsongen 06/07.

Här gick det undan

Efter 11:05 i den andra perioden utökade New Jersey sin ledning till 1-3. Rangers slarvade när de skulle försvara sig från Devils omställning och gav vindsnabbe Jack Hughes fritt utrymme. Försvaret hängde aldrig med när Hughes tog fart med pucken från mittzonen och fram mot mål. Framme vid Shesterkin vickade han lite fram och tillbaka innan han lyfte upp pucken i nättaket med en backhand. Det här var visserligen en bra prestation från Jack Hughes, men samtidigt var det som sagt slarvigt av Rangers att bjuda på det fria utrymmet.

Räddad straff

Snabba Jack Hughes var det ja. Hans fina skridskoåkning gjorde att New York vid ett tillfälle fällde honom och en straff utdömdes. Straffen räddades av Igor Shesterkin, vilket gör att den ryska målvakten har räddat alla tre straffar som han har ställts inför (straffläggningar exkluderat).

Två snabba mål

Efter 13:58 reducerade Rangers till 2-3. I powerplay knäppte Adam Fox iväg ett skott från sin position som point. En liten bit framför målet fanns Vincent Trocheck som skickligt kunde styra in pucken i mål. Ett viktigt mål för New York och noterbart är att detta var Trochecks tionde mål för säsongen.

Sju (!) sekunder senare small det till igen. Rangers satte fart direkt efter tekning och New Jersey hängde inte med när hemmalaget tog sig in i offensiv zon. Filip Chytil droppade bakåt till K´Andre Miller som serverade Kaapo Kakko ett öppet mål. Den finländska talangen gjorde inget misstag och kunde enkelt skjuta in 3-3 kvitteringen. Två otroligt snabba mål och publiken i Madison Square Garden blev alldeles vilda av glädje.

Intressant mellanakt

Den andra perioden var verkligen underhållande. Den innehöll snygga mål, svettiga räddningar och tuffa tacklingar för att nämna några saker. För Rangers del innebar kvitteringen att de hade ett psykologiskt övertag inför den tredje perioden. Det skulle bli spännande att se hur matchen nu skulle utveckla sig. Det här var vid tillfället helt klart en jämn och spännande historia.

Jämnt

Den jämna historien fortsatte. I den tredje perioden blev det fortsatt spännande och ingen vinnare kunde utses under ordinarie tid. Matchen togs vidare till förlängning och det var väldigt svårt att sia om vilka som skulle vinna.

Seger

I förlängningen drog New York det längsta strået och avgjorde tillställningen. Den stora hjälten blev Filip Chytil som med sitt sjätte mål för säsongen såg till att Rangers nu har vunnit fyra raka matcher, vilket är den längsta segersviten som laget har uppnått hittills under säsongen. Segermålet var ett fint samarbete mellan Artemiy Panarin och Chytil, där den förstnämnde droppade pucken bakåt till Chytil som på ett smart sätt använde sig av en försvarande spelare som skymning när avslutet togs. Vild glädje utbröt förstås både bland spelare och supportrar och det här var en viktig seger för lagets självförtroende.

TV: NY Rangers tog fjärde raka segern

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952022-12-13 06:39:00