1 - 0

Rangers segrade efter sent avgörande

Spaningslista från Rangers nervkittlande seger mot Philadelphia.

Stjärnan i kassen

I den här matchen var det stjärnmålvakten Igor Shesterkin som fick chansen från start i kassen. Gästande Philadelphia har överträffat de förväntningar som finns på laget i inledningen av säsongen och att ställa sin bästa målvakt på isen var därför en självklarhet för Rangers.

Jämn inledning

Den första perioden blev en mållös historia. Spelet var jämnt fördelat och båda lagen skapade några chanser, men Rangers kanske var det laget som skapade de absolut farligaste möjligheterna. Bland annat befann sig Vincent Trocheck vid målet och satte klubban på Alexis Lafrenieres lysande passning, men pucken styrdes in i stolpen. Det var väldigt nära, men möjligheten resulterade alltså inte i ett mål. Spelmässigt var det som sagt jämnt och frågan efter den första perioden var vilket lag som skulle kunna kliva fram och göra matchens första mål?

Dominans utan utdelning

New York Rangers övertygade väldigt mycket i den andra perioden och dominerade spelet. Vid ett tillfälle sa kommentatorerna: “Rangers gör allting rätt, förutom att de inte gör mål” och jag kan väl inte göra annat än att hålla med. Mika Zibanejad hade ett skott i stolpen och Chris Kreider likaså på sitt friläge. Flera farliga chanser skapades men målet kom aldrig under periodens gång. Philadelphias målvakt Carter Hart förtjänar mycket beröm för sin insats. Han gjorde flera vassa räddningar och hade det inte varit för honom, så hade Rangers med stor sannolikhet lyckats göra mål i den andra perioden.

Irriterat

När den andra perioden precis tagit slut, bröt ett tumult ut bakom New Yorks mål. Flera spelare var inblandade och det märktes verkligen att det var en irriterad stämning. Hela situationen resulterade i några olika utvisningar, men där Philadelphia i slutändan fick spela ett 5 mot 4 powerplay.

Fortsatt mållöst

Den tredje perioden innehöll även den några farliga chanser. Alexis Lafreniere ökade på Rangers skörd när det gällde antal skott i målramen och det var nog också den hetaste chansen laget hade. Philadelphia skapade ett par väldigt farliga chanser som mycket väl hade kunnat resultera i ett mål, men då var det istället Igor Shesterkins tur att bjuda på ett bra målvaktsspel med svettiga räddningar. Det här verkade vara målvakternas match, för inga mål gjordes under ordinarie tid och matchen togs istället vidare till förlängning.

Seger

Tillslut kom det efterlängtade målet. Med 53 sekunder kvar av förlängningen gjorde Chris Kreider matchens enda mål när han satte dit 1-0 på ett kyligt sätt med sitt friläge. Han blev frispelad av sin radarpartner Mika Zibanejad och en vild glädje utbröt förstås i Madison Square Garden. Sett över hela matchen var Rangers det bättre laget och den här vinsten blir därför rättvis. Philadelphia bjöd verkligen upp till kamp, men trots ett bra motstånd stannade bonuspoängen kvar på Manhattan.

Tufft mottagande

I den här matchen var den kontroversielle backen Tony DeAngelo tillbaka i New York. Philadelphias, för säsongen, nya spelare fick inget varmt välkomnande av Rangers supportrar. Faktum är att de buade ut honom i stort sett varje gång han hade pucken under matchens gång. DeAngelo hade också väntat sig ett sådant mottagande och därför inte bjudit in familj och vänner för att se matchen på plats. Det svider säkert lite extra för honom att förlora just den här matchen.

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952022-11-02 06:38:00