3 - 2

"Resultatet är rättvist"

Spaningslista från Rangers förlust borta mot Tampa Bay.

Kniven mot strupen för Tampa?

New York Rangers vann de två första matcherna i den här serien på ett övertygande sätt hemma i Madison Square Garden. Tampa Bay är förmodligen ganska chockerade över dessa resultat och när serien nu vänder till Amalie Arena, är det ett otroligt pressat hemmalag som jagar sin första vinst. Ett 0-3 underläge i matchserien är en otroligt svår utmaning, även för de regerande mästarna.

Action

Matchen inleddes med några minuter som kändes något avvaktande, men sedan hände något. Helt plötsligt fick den första perioden ett riktigt uppsving. Tempot var högt och det skapades farliga chanser i mängder, men tack vare målvakterna Igor Shesterkin och Andrei Vasilevskiy blev det inga mål under periodens gång. Trots en mållös första period, var matchen förmodligen väldigt underhållande att titta på för den neutrala supportern.

Farligt boxplay

Med sex minuter spelade av den andra perioden fick Rangers en väldigt farlig chans i boxplay. I spel 3 mot 4 rusade gästerna fram i ett 2 mot 1 läge, men Barclay Goodrows avslut tog i stolpen. New York hann inte spela färdigt detta boxplay innan Tampa Bay istället drog på sig en utvisning och då skulle det hända saker.

Mika kliver fram

Den här punkten skulle nästan ha kunnat skrivas under varje match i det här slutspelet. Efter 07:37 i den andra perioden klev Mika Zibanejad fram och pangade dit 0-1 i powerplay, efter Tampa Bays nyss nämnda utvisning. Rangers har ett sylvasst powerplay och Mika har en mycket viktig del i detta.

Dubbla mål i powerplay

Mål i powerplay verkar ha varit ett tema för den andra perioden. Först var det Rangers som, ett par minuter efter 0-1, ökade på sin ledning till 0-2 efter ännu ett mål i powerplay. Den gången var det skyttekungen Chris Kreider som höll sig framme och satte returen från Zibanejads skott. Assistpoäng även till Artemiy Panarin som spelade över till Mika på ett mycket snyggt sätt.

Bara minuten efter detta var det Tampa Bays tur att göra ett mål i powerplay. 1-2 på tavlan tillkom efter att Nikita Kucherov pangade dit ett skott från Victor Hedmans passning. En mycket viktig reducering för Tampa, som spelade runt pucken på ett fint sätt i detta powerplay.

Utjämnat

Redan i den tredje periodens andra minut kvitterade Tampa Bay till 2-2. Hur målet tillkom? I powerplay såklart. Målskytt den här gången blev superstjärnan Steven Stamkos. Surt för New Yorks del att släppa in ett mål direkt i periodens inledning.

Aj

När Tampa Bay fick chansen att spela powerplay ännu en gång, pressade de Rangers oerhört mycket. De fick till en väldigt lång sekvens i offensiv zon och New York slängde sig och täckte skott hejvilt. Vid ett av dessa tillfällen sträckte Barclay Goodrow sig för att täcka Victor Hedmans hårda skott. Pucken tog på insidan av Goodrows fot, vilket såklart gjorde väldigt ont. Han fick kämpa för att ta sig ut till båset, men lyckligtvis kunde han snabbt återvända till matchen igen.

Sent avgörande

Den andra halvan av den tredje perioden dominerades av Tampa Bay. De tillbringade mycket tid i offensiv zon och kunde därför skapa otroligt många chanser. Tillslut orkar inte New York stå emot och Tampa får till det matchavgörande 3-2 med endast 42 sekunder kvar av perioden. Med tanke på alla chanser som hemmalaget skapade, måste jag säga att resultatet i slutändan är rättvist. Därmed är ställningen nu 2-1 i matcher till Rangers när serien går vidare till match 4, som även den spelas med Tampa Bay som hemmalag.

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952022-06-06 00:42:00