Lagbanner
Säsongens spelare

Säsongens spelare

Daniel Westergren utser säsongens bästa spelare i NY Rangers.

Säsongen 21/22 är sedan en tid tillbaka avklarad. Colorado Avalanche blev mästare och den svenska lagkaptenen Gabriel Landeskog fick höja Stanley Cup-trofén i luften efter att ha besegrat Tampa Bay i finalen. Just Tampa Bay var det stora hindret som blev för svåra för New York Rangers att klara av och deras säsong slutade vid konferensfinal. Säsongen i sin helhet har ändå varit väldigt positivt för Rangers del. Det var inte många, om ens någon, som hade tippat på att laget skulle ta sig så långt i slutspelet. Ombyggnaden av laget tog flera kliv framåt och frågan är om de kan fortsätta att utmana om Stanley Cup under de kommande åren? Unga spelare som Alexis Lafreniere, Kaapo Kakko, Filip Chytil och Braden Schneider har haft en fin utveckling under säsongen och de visar att dem vill vara med och bidra på allvar. Det gör att framtiden ser väldigt spännande ut. Lyckas klubben fylla de luckor som finns, som till exempel en till producerande center, kan det bli ett väldigt intressant 22/23. 

Innan vi släpper den gångna säsongen bakom oss helt och hållet, ska vi utse säsongens bästa spelare i Rangers: 

Säsongens målvakt 

Igor Shesterkin 


En starkt lysande stjärna som börjar bli bekväm i tronen efter Henrik Lundqvist. Shesterkin visade att han är en målvakt som går att räkna med under lång tid framöver. 

Säsongens back 

Adam Fox 


Nådde kanske inte riktigt upp i samma, smått omänskliga, nivå som han gjorde när han vann Norris Trophy. Fox visade fortfarande upp vilken otroligt skicklig back han är och hans betydelse för laget bara växer och växer. Trots framgångarna på isen är han fortfarande väldigt ödmjuk och just det gör att han är en av fansens absolut största favoriter. När det gäller poängproduktion blev det 11+63=74 poäng på 78 spelade matcher i grundserien, medans det i slutspelet blev 5+18=23 poäng på 20 spelade matcher i slutspelet. Ett mycket starkt facit som back. 

Säsongens center 

Mika Zibanejad
 

Rangers svenska centerstjärna fortsätter att vara en otroligt viktig del av laget. Under någon period av säsongen hackade produktionen lite, men i slutändan blev det 29+52=81 poäng på 81 spelade matcher i grundserien och i slutspelet blev det 10+14=24 poäng på 20 spelade matcher. Ett bra facit som också innebar att Zibanejad slog sitt personliga rekord för antalet gjorda poäng i grundserien. Förutom att vara skicklig offensiv spelare, bidrar han bland annat med ett skickligt defensivt spel och genom att vara en god förebild för de yngre spelarna i laget. 

Säsongens forward 

Chris Kreider
 

52 (!) mål gjorde Chris Kreider i grundserien och det gjorde att han krossade sitt tidigare rekord för antalet gjorda mål i grundserien (28). Han var inne i en otrolig form under säsongen och växte ut till att bli lagets mest pålitliga spelare i det offensiva spelet. Det är möjligt att den här otroliga produktionen var en engångsföreteelse, men för både lagets och hans egna skull är det bara att hoppas att det vunna självförtroendet kan innebära stora prestationer även framöver. 

Säsongens mest värdefulla spelare 

Igor Shesterkin 


Det är inget snack om saken. Igor Shesterkin var New York Rangers mest värdefulla spelare säsongen 21/22. Ett briljant målvaktsspel gjorde att han på egen hand kunde vinna matcher åt laget. En sådan trygghet är såklart väldigt bra att ha, framför allt de dagar som prestationen för övriga laget kanske inte är på topp. Shesterkin hamnade högt upp i de flesta statistiska listor för målvakter och hans otroliga insats under säsongen innebar också att han vann Vezina Trophy som NHL:s bästa målvakt. 

Säsongens nykomling 

Braden Schneider
 

Den storväxte backen inledde säsongen i AHL och farmarlaget Hartford Wolfpack. En liten bit in på säsongen blev han uppkallad till NHL och där blev han kvar resten av säsongen. Det är sedan tidigare känt att Rangers tror väldigt mycket på Schneider och under den här säsongen visade han verkligen varför. Den fysiska backen besitter ett väldigt lugnt och säkert defensivt spel och tvekar inte på att kliva fram och spela tufft om det behövs. Förutom det defensiva spelet är han skicklig med sina passningar och trots sin storlek är Braden en ganska skicklig skridskoåkare. 

Säsongens hederspris 

Ryan Lindgren
 

Ryan Lindgren fortsätter att vara en av de absolut viktigaste pjäserna i lagets defensiv. Med en otrolig vilja ger han alltid sitt yttersta och det syns verkligen. Ett säkert och tufft defensivt spel kännetecknar Lindgren som även är skicklig på att starta uppspel. Tillsammans med Adam Fox bildar han en otroligt stark duo som kommer att vara viktiga för Rangers under en lång tid framöver. Ryan tar sig väldigt ofta tid för fansen genom att ställa upp på bilder och skriva autografer och liknande. Detta har gjort att han har blivit en favorit bland klubbens supportrar.
 

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952022-07-13 07:27:00
Author

Fler artiklar om NY Rangers