Lagbanner
Silly season

Silly season

Summering av Rangers ageranden på marknaden sedan förra säsongens slut.

Sedan förra säsongen tog slut har det hänt en del i New York Rangers. Klubben har både värvat och gjort sig av med spelare, samt skrivit nya kontrakt. Nedan följer en summering kring vad som har hänt med spelartruppen. 

Noterbara nyförvärv 

Alexis Lafreniére, fw, Rimouski (QMJHL) - Draftades förväntat som första spelare i årets draft och skrev omgående på ett kontrakt med Rangers. Kommer från första stund vara en spelare som får stort förtroende från ledarstaben. Vilka han får inleda säsongen med, kan vi bara spekulera om. Det har spekulerats i diverse medier om att det skulle kunna bli spel i en kedja tillsammans med någon av stjärnorna Artemiy Panarin eller Mika Zibanejad. Alexis kommer med största sannolikhet även få chansen i någon av lagets formationer i powerplay. 

Alexis Lafreniére kommer att få ett stort förtroende direkt i Rangers.

Jack Johnson, b, Pittsburgh – Ut med en veteran, in med en annan. Under sommaren 2018 skrev Pittsburgh kontrakt med den, i huvudsak, defensiva backen. Kontraktet var på fem år, men klubben valde i Oktober att köpa ut honom efter endast två. Då valde Rangers att kliva fram och erbjuda Johnson ett kontrakt för kommande säsong, med ett värde av 1,15 miljoner dollar. Han kan ses som en ersättare till trotjänaren Marc Staal, som klubben har bytt bort till Detroit. Värvningen känns något tveksam och har ifrågasatts av många journalister, såväl som klubbens egna fans. Det återstår att se hur mycket nytta Johnson kommer att göra på Manhattan. 

Övriga nyförvärv 

Keith Kinkaid, mv, Montréal 

Anthony Bitetto, b, Winnipeg 

Jonny Brodzinski, fw, San Jose 

Anthony Greco, fw, San Jose 

Colin Blackwell, fw, Nashville 

Kevin Rooney, fw, New Jersey 

Noterbara förluster

Henrik Lundqvist, mv - Behöver egentligen ingen beskrivning. Lundqvist är en trotjänare som har gjort väldigt mycket för klubben, såväl på som utanför isen. Skrev på ett kontrakt med Washington, med förhoppningar om att kunna konkurrera om Stanley Cup titeln. Henke har själv gått ut med meddelandet att han inte kommer till spel under kommande säsong. På grund av problem med hjärtat, måste han ställa in säsongen och istället opereras för att säkerställa sin hälsa. Är karriären över nu? 



Marc Staal, b, Detroit - Ännu en trotjänare som har spelat otroligt många matcher för Rangers. Den defensiva veteranen får inget nytt förtroende av klubben, som har bytt bort honom till Detroit. Många trodde att detta berodde på att chansen skulle ges till ytterligare en ung back. Även av den här anledningen känns värvningen av Jack Johnson märklig. Tiden får utvisa om klubben har agerat rätt. 

Jesper Fast, fw, Carolina – Sju säsonger i New York Rangers har det blivit för Fast och mer blir det inte, för den här gången. Den hårt kämpande forwarden har istället skrivit på ett kontrakt med Carolina. Kontraktet är på tre år och har en cap hit på två miljoner dollar. Jesper har varit mycket uppskattad av både klubben och fansen under sin tid på Manhattan. Ett bevis på det är inte minst att han har vunnit priset “Players Player Award” fem säsonger i rad. Priset är framröstat av spelarna i laget och går till den som dem anser har varit den bästa lagkamraten.



Övriga förluster 

Lias Andersson, fw, Los Angeles 

Sean Day, b, Tampa Bay 

Vinni Lettieri, fw, Anaheim 

Danny O’Regan, fw, Las Vegas 

Greg McKegg, fw, Boston 

Micheal Haley, fw, Klubblös 

Förlängda kontrakt 

Alexandar Georgiev, mv – Georgiev tog kliv framåt i sin utveckling under föregående säsong, vilket var en av anledningarna till att Henke Lundqvist fick allt mindre speltid. Till kommande säsong väljer Rangers att satsa på ett ryskt målvaktspar. Alexandars nya kontrakt är för kommande två säsonger, med en lönetaksträff på 2,425 miljoner dollar. Under säsongen 19/20 spelade Georgiev 34 matcher, med en räddningsprocent på 91%. 



Tony DeAngelo, b – Den offensiva backen DeAngelo fick under säsongen sitt stora genombrott. 15+38=53 poäng på 68 spelade matcher. Det placerade honom på en fjärdeplats i backarnas poängliga, endast två poäng bakom Tampa Bays svenska superstjärna Victor Hedman. Tonys nya kontrakt sträcker sig över de kommande två säsongerna och har en cap hit på 4,8 miljoner dollar. 



Ryan Strome, C – Strome var på väg mot skiljedomstol. Han och klubben lyckades dock tillslut komma överens om ett nytt kontrakt. Det nya kontraktet är för kommande två säsonger och har en lönetaksträff på 4,5 miljoner dollar. Under föregående säsong bildade Ryan en fruktad duo med superstjärnan Artemiy Panarin. Strome själv slog dessutom till med ett nytt personligt rekord för antalet poäng under en säsong i NHL. Det blev 18+41=59 poäng på 70 spelade matcher. I och med det slutade han på en tredjeplats i Rangers interna poängliga, med endast Panarin och Zibanejad framför sig. 

Brendan Lemieux, fw – Lagets retsticka har även han fått förnyat förtroende och skrivit på ett nytt kontrakt. Det nya kontraktet sträcker sig över de kommande två säsongerna och har en cap hit på 1,55 miljoner dollar. Under säsongen 19/20 blev det 6+12=18 poäng på 59 spelade matcher. Lemieux är inte en spelare som ska bidra med kreativa dribblingar eller poäng. Istället är han en tuffing som helt enkelt ska se till att vara jobbig för motståndarna. Detta medför också att det blir en hel del minuter i utvisningsbåset för Brendan. Under föregående säsong kom han på en andraplats i NHL:s utvisningsliga, med hela 111 minuter.


Video: Lundqvists bästa räddningar från sista säsongen i Rangers

 


Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952021-01-06 07:51:00
Author

Fler artiklar om NY Rangers