Starkt försvar gav seger mot Washington
Mika Zibanejad fick äntligen göra mål igen.

Stabil insats från NY Rangers gav andra raka segern.

Första perioden:

Matchen inleddes med ett spel som var fram och tillbaka. Det var inte riktigt något lag som tog kommandot och det skapades inte heller några ordentliga målchanser. Några minuter in i matchen skulle Washington få chansen att spela powerplay, efter att Rangers Libor Hajek utvisades 2 minuter för hög klubba. Gästerna visade upp ett säkert spel i boxplay och det blev därför inte något mål vid det här tillfället.

När lite mer än halva perioden hade spelats, var det istället Rangers tur att få chansen i powerplay. Ett slarvigt spel gjorde dock att laget inte kom till några farliga avslut alls och de lyckades därmed inte göra något mål. Spelet var annars vid den här tidpunkten fortsatt mycket fram och tillbaka. Såväl Capitals som Rangers hade fortfarande svårt att skapa farliga chanser. Det såg ut som att dem hade lite svårt med den offensiva kreativiteten.

Rangers skulle lite senare få chansen att spela powerplay ännu en gång, vilket skulle komma att ge resultat. Artemiy Panarin pangade på från sin sedvanliga position på vänsterkanten och fick iväg ett skott som Washingtons målvakt Vitek Vanecek lyckades rädda, men inte hålla. På den uppstådda returen kunde Chris Kreider enkelt få in pucken i ett öppet mål. Assistpoäng även till Ryan Strome och tiden för målet var 14:57. Resterande del av perioden fortsatte i samma anda, med jämnt spel. Inget av lagen lyckades göra något mål och ställningen var därmed 0-1 efter den första perioden.

Andra perioden:

Perioden inleddes med ett högt tempo, där båda lagen skapade chanser. Spelet var fortfarande jämnt och det var ännu inte ett lag som hade fått ett ordentligt övertag. Washington fick en ny chans i powerplay en bit in i perioden. De hade bra rörelse, med många passningar fram och tillbaka. Capitals hade dock svårt att omvandla spelet till ordentliga avslut, så det blev inget mål den här gången heller. Hemmalaget fick dock en hel del självförtroende av sitt powerplay och detta resulterade i att de tog över spelet för en stund. Rangers visade upp en stabil defensiv och lät aldrig motståndarna komma till de där riktigt farliga lägena.

Med några minuter kvar av perioden, var det New Yorks tur att få chansen i powerplay igen. Laget lyckades också skapa en farlig chans, men målet uteblev. Den farligaste chansen under den här stunden hade faktiskt Washington, som hade ett skott i ribban. Efter detta hände något. Fler chanser skapades, men framför allt blev effektiviteten bättre. Först gick Rangers upp till en 0-3 ledning. Detta genom att supertalangen Alexis Lafreniere först satte 0-2 på ett snyggt sätt, innan Ryan Strome gjorde 0-3. Laget bjöd på ett bra spel och njöt såklart över sin ledning. I periodens absolut sista minut kom Capitals dock tillbaka och reducerade till 1-3, efter att Dmitry Orlov hittat en lucka hos målvakten Igor Shesterkin från en snäv vinkel. I ärlighetens namn fick målet dock ske lite för lätt. Slarvig positionering av Shesterkin, i kombination av slarvigt försvarsspel av utespelarna. Detta var det sista som hände av värde i perioden och ställningen var därmed 1-3 efter två spelade perioder.

Tredje perioden:

Perioden inleddes med att Rangers, delvis tack vare en ny chans i powerplay, skapade ett bra tryck och fick till några chanser. Efter några minuter hittade Washington tillbaka igen och utjämnade spelet på nytt. När halva perioden var spelad, var det otroligt jämnt. Gästernas defensiv fortsatte att vara det som lyste klarast i matchen. Capitals hade vid flera tillfällen svårt att ta sig igenom Rangers täta försvar. Ju längre tid som gick av perioden, desto tryggare kändes New York i sitt spel. Försvaret såg fortsatt bra ut, samtidigt som de ibland kom till anfall och skapa de någon bra chans. Bland annat hade Kevin Rooney ett läge då han gav sig själv i princip öppet mål, men Vanecek hann få upp ett ben i luften och lyckades rädda.

Med några minuter kvar av perioden, fick Washington ännu en chans att spela powerplay. De passade även på att plocka ut målvakten, för att kunna skapa ett ännu högre tryck på Rangers försvar. Det slutade, som så många gånger förr, med ett mål bakåt. Mika Zibanejad spelade uppoffrande och pressade Capitals spelare vid mittzonen. Han lyckades sno åt sig pucken och skicka in den i det öppna målet. Målet tillföll efter 17:48 och innebar spiken i kistan. New York Rangers vinner matchen rättvist med 1-4 efter en bra genomförd match.

Matchfakta:

Första perioden: 0-1 (14:57) Chris Kreider (Artemiy Panarin, Ryan Strome).

Andra perioden: 0-2 (17:44) Alexis Lafreniere (Artemiy Panarin, Anthony Bitetto). 0-3 (18:43) Ryan Strome (Ryan Lindgren, Pavel Buchnevich). 1-3 (19:21) Dmitry Orlov.

Tredje perioden: 1-4 (17:48) Mika Zibanejad (Pavel Buchnevich).

Skott: 27-24 (8-6, 11-13, 8-5)

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952021-02-20 21:53:00