NY Rangers - Anaheim
5 - 1

Svenska NHL-debutanten målskytt i Rangers seger mot Anaheim

Adam Edström blev målskytt och Chris Kreider nådde milstolpe, när Rangers besegrade Anaheim.

Under natten mot lördag spelade New York Rangers hemma i Madison Square Garden mot Anaheim Ducks. Gästerna från Kalifornien var det lag som lyckades spräcka matchens målnolla, efter 13:30 spelad av den första perioden. Brett Leason fångade upp pucken i mittcirkeln, tog sig in i offensiv zon och drog iväg ett skott som gick förbi backen Ryan Lindgren och in i mål. Rangers hade hamnat i obalans efter att just Lindgren blivit rejält tacklad och blivit av med sin klubba, därpå den tuffe backen inte kunde försvara situationen ordentligt.

Med tre minuter kvar av den första perioden, klev Chris Kreider in i handlingarna. Med ett snabbt handledsskott kvitterade han till 1-1 och nådde dessutom upp till milstolpen 500 gjorda poäng under sin NHL-karriär. Målet innebar också att han hamnade på en tredjeplats, när det gäller antal gjorda mål i Rangers historia. Den platsen delade han tillsammans med legendaren Adam Graves.

Matchen var på flera sätt en jämn historia. I den andra perioden skulle dock New York Rangers ta ledningen i matchen och behålla den resten av kvällen. Efter 11:45 blev Jimmy Vesey målskytt och 2-1 var ett faktum. Vesey hade skapat flera chanser under matchen och fick nu äntligen göra mål. Han blev fint framspelad av Adam Fox och Blake Wheeler.

Efter 16:19 blev Chris Kreider målskytt ännu en gång, när han på sitt patenterade vis befann sig framför mål i powerplay och stötte in pucken. Målet innebar 3-1 i matchen och att han passerade Adam Graves som den tredje meste målskytten i klubbens historia. Målet innebar även att Kreider nu har gjort 100 mål i powerplay under sin karriär.

I den tredje perioden drog New York ifrån Anaheim. Efter 15:26 ökade hemmalaget på till 4-1, när Mika Zibanejad befann sig i ena tekningscirkeln och pangade till med ett skott i powerplay. Ducks målvakt Lukas Dostal hann inte reagera och målet var ett faktum.

Med tre sekunder kvar av matchen blev det ett historiskt ögonblick för den svenska NHL-debutanten Adam Edström. Framspelad av Barclay Goodrow gjorde han nämligen karriärens första mål, med ett handledsskott och en vild glädje utbröt förstås bland de allra flesta i Madison Square Garden. Edström spelade bra under matchens gång och han fick mycket beröm från olika håll för sin NHL-debut, som han alltså fick kröna med att göra sitt första mål. Målet satte punkt för kvällen, där New York Rangers besegrade Anaheim Ducks med 5-1.

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952023-12-16 13:22:00