Lagbanner
2022-02-28 01:30

NY Rangers - Vancouver
2 - 5

"Utbuade med all rätt"

"Utbuade med all rätt"

Spaningslista från Rangers svaga insats mot Vancouver.

Georgiev i kassen 

I den här matchen fick New Yorks stjärnmålvakt Igor Shesterkin vila och chansen mellan stolparna fick istället Alexandar Georgiev. Hans säsong har varit lite upp och ner, men insatserna har blivit bättre och bättre under den senaste tiden. Georgiev besitter väldigt goda egenskaper och kommer att vara väldigt viktig i sin roll som backup, om laget ska ha chansen att gå långt. 

Tidigt baklängesmål 

Tre minuter hade precis spelats av den första perioden när gästande Vancouver gjorde matchens första mål. Rangers hade problem med att få ut pucken ur egen zon och de gjorde ett väldigt stort misstag med att pressa med fyra spelare högt upp på den högra sidan av zonen. Pucken spelades förbi alla dessa spelare och förvirringen blev total. Detta resulterar i att den före detta New York-spelaren JT Miller fick pucken bakom mål och kunde spela fram till en fristående Tanner Pearson i det höga slottet. Pearson hanterade situationen på bästa sätt och kunde sätta pucken i mål som alltså innebar 0-1 på tavlan. Det var alldeles för dåligt agerat av Rangers försvar och ska inte kunna hända på den här nivån. 

Jobbig inledning 

Efter den första perioden ledde Vancouver med 0-2 och det var således en jobbig start för Rangers. Spelmässigt var det visserligen jämt. Skillnaden mellan lagen var dock helt enkelt att gästerna var mer effektiva på sina chanser. Lägg därtill att målen kom till på ett sätt som New York inte var särskilt glada över. En jobbig start som däremot borde leda till ett ännu hungrigare Rangers under resterande del av matchen. 

Stoppa blödningen 

Vancouver pressade tillbaka Rangers väldigt mycket i den andra periodens inledning och det gav också resultat. Efter 06:06 blev Juho Lammikko målskytt efter att ha styrt in Luke Schenns skott på ett snyggt sätt. Målet innebar 0-3 på tavlan och nu gällde det för Rangers del att först och främst stoppa blödningen som uppstått. 

Vägg 

Med halva matchen spelad, kunde det konstateras att det här var en kväll som Vancouvers målvakt Thatcher Demko trivdes med. Han såg vid tillfället väldigt bra ut och hade räddat både ett par frilägen och flera andra farliga chanser. Han gjorde allt vad han kunde för att förstöra New Yorks kväll i Madison Square Garden. 

Ridå 

Efter två spelade perioder ledde Vancouver med 0-4 och jag vågar påstå att där och då var matchen avgjord. Den andra perioden tillhörde helt klart bortalaget och det var en jobbig period för Rangers. Det fanns tyvärr inte någonting som talade för att New York skulle kunna få med sig något från den här matchen. Publiken fick dessutom nog och Rangers blev utbuade med all rätt. 

Förlust 

Alexis Lafreniere och Ryan Strome såg till att Rangers hämtade upp till ställningen 2-4, men närmare än så kom inte laget. Elias Pettersson satte spiken i kistan med sitt 2-5 mål i tom bur och det blev också slutresultatet. New York genomförde tredje perioden på ett helt okej sätt, men det var alldeles försent. Vancouvers ledning var för stor och i slutändan vinner gästerna fullt rättvist. Rangers får ta nya tag och försöka få sin revansch i nästa match. Den spelas natten mot torsdag och St. Louis står då för motståndet hemma i Madison Square Garden.
 

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952022-02-28 06:44:00
Author

Fler artiklar om NY Rangers