Chris Kreider gjorde mål även i den här matchen.

Spaningslista från Rangers seger mot rivalerna Devils.

Slaget om Hudson

Fredagskväll och match mot rivalerna New Jersey Devils hemma i Madison Square Garden. Bättre kan det väl inte bli? Dessa matcher betyder mycket för lagens supportrar, som inte direkt är bästa vänner med varandra. Det brukar ofta bli väldigt underhållande matcher med mycket kamp och vilja.

Fartfylld inledning

Matchens inledande minuter innehöll ett väldigt fartfyllt spel och båda lagen bjöd upp till kamp. Det stod klart att ingen ville vika ner sig i detta rivalmöte.

Zibanejad inleder målskyttet

Efter 11:11 i den första perioden tog Rangers ledningen med 1-0 och målskytt var Mika Zibanejad. Det var ett mål där Mika var snabbt framme och tog hand om en retur. Målet innebär att han nu har gjort poäng i nio av sina 12 senaste matcher (6 mål, 7 assist).

Slagsmål

I den sista minuten av den första perioden valde Rangers Barclay Goodrow och Devils PK Subban att kasta handskarna och gå en omgång. Goodrow fick ner Subban till isen och får därmed ses som vinnare av den duellen. Rangers har inte glömt incidenten tidigare under säsongen, då Subban var inblandad i en situation som innebar att Sammy Blais skadade sitt knä och blir borta resten av säsongen.

Chytil målskytt

När ungefär halva den andra perioden var spelad, gjorde Filip Chytil 2-1 för Rangers. Det var såklart ett viktigt mål för laget som därmed återtog ledningen men även för Chytil själv, som nyligen har kommit tillbaka från en skada. Tränaren Gerard Gallant har höga förväntningar på Filip och vill att han ska spela “som en vänsterhänt Mika Zibanejad”.

Vackert mål

Ny match = nytt mål från Chris Kreider. Det här blev mål nummer 36 för säsongen och innebar 3-1 för Rangers efter att lite mer än halva den tredje perioden hade spelats. Målet tillkom efter att Adam Fox slagit en lång och fin passning från egen zon upp till Zibanejad, som i sin tur spelade över till målskytten Kreider. Avslutet var snabbt och Devils målvakt Nico Daws hängde inte med. Den svenske supportern till Rangers kan även vara intresserad av att veta att Kreiders mål innebar att han nu är på delad 17:e plats när det gäller mest gjorda poäng (397) i klubbens historia, tillsammans med Anders Hedberg.

Uppoffrande spel

Något man kunde slås av i den här matchen var att det var flera spelare i New York som visade upp ett väldigt offrande spel. Spelare som Jacob Trouba, Ryan Lindgren och den nyligen uppkallade Jonny Brodzinski slängde sig flera gånger och täckte skott i viktiga lägen. Sådana uppoffringar må såklart vara nödvändiga, men det sänder såklart bra signaler till hela laget.

Seger

New York Rangers vinner tillslut den här matchen med 3-1. Det var en jämn och väl genomförd match, där Rangers var mer effektiva och därför lyckades ta hem två viktiga poäng. Försvaret och Igor Shesterkin förtjänar extra mycket beröm för sina insatser. Shesterkin gjorde som vanligt flera viktiga räddningar och visade upp sig från sin bästa sida. Nästa match för Rangers del spelas natten mot måndag, då Winnipeg Jets väntar på bortaplan. Det är den första matchen för laget på deras roadtrip som de nu ska ge sig iväg på.

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952022-03-05 06:29:00