Lagbanner
Veckans svep: NY Rangers
NY Rangers fick det återigen svårt mot en storspelande Markström.

Veckans svep: NY Rangers

Tre matcher, tre förluster - inget vidare facit från denna vecka. Stundtals briljant spel varvades med svaga insatser och därav lämnade resultaten mycket att önska. Nedan följer matchresultat, spelarstatistik samt egna kommentarer och analyser från vecka 44 med New York Rangers.

2/11-21: NYR 2 - 3 VAN (ÖT)
Kommentar: Äntligen skulle powerplay-spelet komma gång, men då skulle en ledning tappas i tredje perioden. Rangers ledde med två inför sista, men kunde inte hålla tätt och man förlorade en poäng på övertid genom J.T. Millers avgörande. Det var skönt att se powerplaystatistiken på 40% när den inte alls varit bra tidigare, medan boxplay-spelet även denna match var väldigt betryggande (100%).

5/11-21: NYR 5 - 6 EDM (ÖT)
Kommentar: Ytterligare en övertidsförlust efter en tappad ledning. Börjar bli ett orosmoment att så enkelt tappa ledningar som man gjorde i denna samt i föregående match. Mot kanske ligans bästa offensiva lag hade Rangers det väldigt tufft med defensiven. Georgiev var långt ifrån stabil och Trouba/Miller visade inte upp någon trygg sida. Dessutom stod McDavid för kanske årets mål genom 5-5 kvitteringen i slutet av tredje. Väl under övertid stod radarpartnern Draisaitl för avgörandet.

6/11-21: NYR 0 - 6 CGY
Kommentar: Flammorna från Alberta fortsatte på sitt formstarka spår när man fullständigt körde över Rangers. Det hjälpte alltså inte att Reaves var tillbaka från sin skada. Återigen briljerade Markström i kassen för Calgary när han höll nollan för fjärde gången på nio matcher den här säsongen. Det finns egentligen inte mycket att säga kring matchen mer än att Calgary dominerade rakt igenom. Rangers fick bara iväg 22 skott mot mål, medan man själva släppte till 37 skott och Shesterkin fick ingen vidare hjälp när han själv inte hade sin bästa dag på jobbet.

Nuvarande Record: 6-3-3

Som jag varit inne på tidigare är jag genuint orolig över hur Rangers ska räcka till mot de allra bästa i ligan. Detta fick vi se prov på denna vecka genom tappad 4-1 ledning mot Edmonton och en fullständig utskåpning av Calgary igen. 12 matcher in på säsongen och man har fortfarande inte kommit till rätta med sina kedjeformationer. Det finns frågetecken mest överallt egentligen. Ser man till poängläget i tabellen ser det oförskämt bra ut, betydligt bättre än vad man spelmässigt förtjänar. I skrivande stund ligger Rangers på en en andraplats i divisionen bakom starka Carolina. I den östra konferensen placerar de sig på en fjärdeplats, vilket kan tyckas är otroligt bra och stabilt. Däremot speglar det inte insatserna. Får man inte koll på spelet snart och bygger en trygg grund kommer de snabbt sjunka i tabellen. För att inte tala om i ett eventuellt slutspel, då måste spelet höjas många nivåer. Kommande vecka står två matcher på tapeten, först hemma mot ligaledande Florida Panthers och sedan borta mot Columbus Blue Jackets. Om inte Gallant får ordning på spelet tills nästa match kan vi nog vänta oss ytterligare en förlust med stora siffror.

Veckans poäng:

Spelare Mål Ass Poäng
Zibanejad 3 0 3
Fox 0 3 3
Panarin 1 2 3
Kreider 1 1 2
Chytil 1 1 2
Strome 0 2 2
Rooney 1 0 1
Lundkvist 0 1 1
Blais 0 1 1
Goodrow 0 1 1

Veckans målvaktsstatistik:
Målvakt Matcher Räddningsprocent Insläppta mål Skott emot sig
Shesterkin      2      87,8%      9      73
Georgiev      1      84,6%      6      39

Veckans spelare enligt mig:
1. Chytil
2. Zibanejad
3. Fox

Erik Landsjöerik.landsjo@gmail.com2021-11-07 13:48:52
Author

Fler artiklar om NY Rangers