NY Rangers - Buffalo
3 - 2

Viktig seger mot Buffalo: "En actionfylld inledning"
Pavel Buchnevich blev stor segerorganisatör.

Stjärnorna klev fram och ledde Rangers till seger hemma i Madison Square Garden.

Första perioden:

Matchen hade knappt hunnit börja, innan dubbla mål hade gjorts. Rangers tog ledningen med 1-0 genom Pavel Buchnevich, som blev fint frispelad av Mika Zibanejad. Glädjen blev dock inte långvarig. En miss i kommunikationen mellan New Yorks backar K´Andre Miller och Brendan Smith, gör att Buffalos Sam Reinhart blir alldeles ensam framför mål och kan ta tillvara på framspelningen från Victor Olofsson. 1-1 på tavlan och båda målen skedde redan i matchens första minut. Ett par minuter senare var det dags för nästa mål i matchen, då Buchnevich var i händelsernas centrum åter igen. Den här gången befann han sig i slottet och var kylig när han höll i pucken och rundade såväl försvarare som målvakt. Målet blev helt öppet och Buchnevichs skott tog på supertalangen Alexis Lafreniere inne i målgården, innan den gick in i mål. 2-1 på tavlan innan klockan hade hunnit gå tre minuter. Det var en väldigt actionfylld inledning med andra ord.

Första halvan av perioden innehöll mycket fart och fläkt. Det syntes att det var två spelsugna lag, som samtidigt var i stora behov av poäng. De turades om att skapa chanser, även om Rangers vid tillfället var det något mer spelförande laget. Den andra halvan av den första perioden gick efter ett tag över till att inte vara så händelserik. Visst skapades det fortfarande chanser, men spelet mattades av och var inte lika underhållande. Inga fler mål gjordes under resterande del av perioden och ställningen var därmed 2-1 efter den första akten.

Andra perioden:

De inledande minuterna hade lite av ett Hawaii tema. Spelet gick väldigt mycket fram och tillbaka, utan att något lag kunde få ett övertag. Rangers fick efter några minuter chansen att spela powerplay. Det gav ingen önskad effekt och gästande Buffalo kunde hålla undan och undvika att släppa in något mål vid det här tillfället.

Nästan halva perioden hade spelats, när gästernas Jeff Skinner befann sig snett framför mål och blev framspelad. En väldigt bra chans, men Rangers målvakt Igor Shesterkin gjorde en mycket bra sidledsförflyttning och lyckades på ett skickligt sätt reda ut situationen. New York fick energi utav detta och lyckades strax efteråt utöka sin ledning till 3-1. Snabbskrinnaren Chris Kreider tog sig in i offensiv zon med god fart och knäppte iväg ett skott från toppen av den vänstra tekningscirkeln, som snyggt satt högt uppe i målet. Buffalos rutinerade målvakt Carter Hutton hann inte reagera i tid och fick således se pucken gå in.

Efter målet var Buffalo det lag som förde spelet för en stund. Kedjan med Eichel, Olofsson och Reinhart var tongivande i Sabres offensiva press och fick New Yorks försvar i gungning. Buffalos press skulle också komma att ge resultat. Tobias Rieder befann sig strax innanför offensiv blålinje och skickade iväg ett skott som letade sig hela vägen in i mål. Beröm till gästerna som såg till att skymma Shesterkin ordentligt, vilket gjorde att han inte såg särskilt mycket alls. 3-2 på tavlan och tiden för målet var 16:21.

Tredje perioden:

Perioden inleddes något avvaktande. Det kändes till en början som att båda lagen var försiktiga och ville inte ta några onödiga risker. Sedan hettade det till. Rangers Ryan Lindgren och Buffalos Dylan Cozens kastade handskarna och pucklade på varandra. Fem minuter vardera på botbänken blev resultatet av den striden. Slagsmålet gav även ny energi till såväl spelare som publik i Madison Square Garden.

Med halva perioden spelad, var det jämt. Lagen turades om med att både föra spelet och skapa chanser. De där riktigt heta chanserna lyste dock med sin frånvaro för en stund. Målvakterna Shesterkin och Hutton hade bra koll på läget och kunde kontrollerat rädda de skott som dem fick emot sig. Kreider fick sedan en bra chans att utöka sin målskörd för kvällen, men Hutton var även den gången med på noterna och gjorde en bra räddning.

Med fem minuter kvar av perioden, började gästerna spela mer desperat. Dem gjorde vad de kunde för att försöka pressa på och få till en kvittering. Buffalo plockade även ut målvakten för att kunna få till ännu mer tryck med en extra utespelare. Rangers visade upp ett skickligt försvar och lyckades hålla undan. New York vinner matchen med 3-2 och får därmed med sig två mycket viktiga poäng.

Matchfakta:

Första perioden: 1-0 (00:28) Pavel Buchnevich (Mika Zibanejad, Adam Fox). 1-1 (00:55) Sam Reinhart (Victor Olofsson, Jack Eichel). 2-1 (02:36) Alexis Lafreniere (Pavel Buchnevich).

Andra perioden: 3-1 (09:32) Chris Kreider (Ryan Lindgren, Adam Fox). 3-2 (16:21) Tobias Rieder (Rasmus Ristolainen, Rasmus Dahlin).