Westergren: "Bjöd på en storartad insats"
Igor Shesterkin fortsätter att spela bra.

Spaningslista från Rangers kontrollerade seger mot Philadelphia.

En bra start

Rangers fick direkt i matchens inledning till ett bra tryck, delvis tack vare ett powerplay. Det var just i spel i numerärt överläge som hemmalaget också gjorde matchens första mål. Jacob Trouba pangade på med ett hårt skott från blålinjen som gick in bakom en skymd Carter Hart. Trouba blev framspelad av Kaapo Kakko och Nils Lundkvist och tiden för målet var 03:41.

Kämpen med nytt mål

Dryden Hunt är känd som en hårt arbetande spelare och är ingen van målskytt. Hans 2-0 mål i den här matchen innebar mål för andra matchen i rad, vilket var andra gången i karriären som han gjorde det. Första gången det hände var i Mars 2019.

God form

Adam Fox fortsätter att visa upp en mycket god form. Hans assist på Hunts mål innebär nu att Fox har gjort 6 poäng på de fyra senaste matcherna (6 assists).

Klapp-klapp

New York gjorde 3-0 i den andra periodens första minut. Philadelphia hade svårt att kunna få ut pucken ur egen zon, vilket Rangers tog tillvara på. Ett mycket snyggt klapp-klapp spel såg till att Chris Kreider gjorde mål nummer 16 för säsongen. Assistpoäng till Mika Zibanejad och Kaapo Kakko.

Matchstraff

Tidigt i den andra perioden drabbades hemmalaget av ett matchstraff. Det var Dryden Hunt som delade ut en tackling i ryggen på Flyers Justin Braun. Efter att ha kollat igenom händelsen ansåg domarna att det förtjänade 5 minuter plus matchstraff. Det var dock något tveksamt om det faktiskt var så allvarligt. Philadelphia lyckades inte göra något mål under den här långa stunden i powerplay, mycket tack vare Rangers målvakt Igor Shesterkin som storspelade.

Seger

Philadelphia spelade upp sig något efter Rangers 3-0 mål och lyckades få till en reducering, när Morgan Frost gjorde 3-1 när ungefär halva matchen hade spelats. Närmare än så kom inte gästerna. New York spelar kontrollerat under stora delar av matchen. De skapade chanser, samtidigt som Shesterkin och hans försvar spelade bra. Spiken i kistan satte Artemiy Panarin, när han gjorde 4-1 i tom kasse. Det går inte att säga annat än att Rangers vinner den här matchen fullt rättvist.

Matchens stjärna

Igor Shesterkin var det ja. Rangers ryska stjärnmålvakt bjöd på ytterligare en storartad insats och utsågs välförtjänt till matchens bästa spelare. Shesterkin har spelat väldigt bra den här säsongen och ger laget chansen att vinna matchen varje gång han spelar. Hur bra kan egentligen Igor bli? Det återstår att se, men det står klart att Rangers har en mycket speciell målvakt att tillgå.

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952021-12-02 06:42:00