Lagbanner
2021-11-15 01:00

NY Rangers - New Jersey
4 - 3

Westergren: "Den finska björnen har vaknat"

Westergren: "Den finska björnen har vaknat"

Spaningslista från Rangers nervkittlande seger hemma mot Devils.

Gauthier ångar på 

Julien Gauthier fortsätter att bidra till laget med sin goda energi och ivriga spelstil. Det är kanske inte den flashigaste spelaren, men han får mycket arbete gjort under matcherna. Gauthier är inne i ett bra stim för tillfället, vilket experter också bevittnar om. I den här matchen var han i allra högsta grad inblandad i förarbetet till Adam Fox 1-1 kvittering, även om det inte blev något poäng för Julien. 

Tufft välkomnande 

I en match mellan dessa lag under försäsongen, gjorde Devils P.K Subban sig skyldig till att skada Ryan Reaves. Detta resulterade i att Reaves var tvungen att hållas utanför truppen under en tid. Hemmafansen i Madison Square Garden har inte glömt detta och välkomnade Subban genom att bua ut honom under stora delar av matchen. 

Den finska björnen har vaknat 

Spelmässigt har det inte varit något fel på Kaapo Kakkos insatser den här säsongen. Han har sett stark ut och bidragit med energi. Poängmässigt hade han dock gått lottlös, fram till den här matchen. För första gången den här säsongen skrev Kakko in sig i poängprotokollet i form av att först ha en assist på lagets 2-1 mål och sedan gjorde han själv mål när han satte 3-2. Det var ett mycket snyggt mål där New Jerseys målvakt fintades bort. Som grädde på moset gjorde Kakko dessutom mål under straffläggningen på ett snyggt sätt och blev utsedd till matchens första stjärna. 

Otäck skada 

I inledningen av den tredje perioden skadades Rangers tuffing Sammy Blais. Det var i en situation i offensivt sarghörn som Blais ben vek sig otäckt i samband med en kamp med P.K Subban. 

Producerande jubilar 

Den här matchen innebar att Ryan Strome nu har spelat 200 matcher för New York Rangers. Strome har varit viktig för laget och bidrar framför allt med sitt fina passningsspel som ofta resulterar i assistpoäng. I den här matchen väggspelade han snyggt med Kakko som kunde göra 3-2 målet. 

Bristande defensiv 

När Rangers fick kontringar emot sig under den här matchen, visade de upp brister i sitt försvar. Dem såg förvirrade ut några gånger och visste inte riktigt hur de skulle positionera sig. Detta låg också bakom två av gästernas mål. 

Panarin bidrar överallt 

I den här matchen blev det inga poäng för Artemiy Panarin (satte en straff). Något som han däremot visade upp, var en väldigt god defensiv förmåga. Panarin bröt New Jerseys passningar vid flera farliga tillfällen och var väldigt aktiv överallt på isen. Trots att det inte blev några poäng, var det en väl genomförd match för hans del. 

Segerns sötma 

Det krävdes straffar, men Rangers vann tillslut nattens match mot Devils. Segern var viktig på flera sätt. Att vinna mot sina rivaler är såklart alltid roligt, men det var också viktigt att laget bibehåller sin goda form. Än så länge är dem ett topplag i divisionen och kan de fortsätta att plocka segrar i detta tidiga skede av säsongen, ökar förutsättningarna för att det kan bli en rolig säsong. 
 

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952021-11-15 06:07:00
Author

Fler artiklar om NY Rangers